Lähiruokasafari on ruokamatkailijan tapahtuma – Yhdistä mukaan luontoelämys

  la 10.9.
  Tampere ja Pirkanmaa | Pirkanmaa, Tampere | iCal

  Lauantaina 10.9. järjestetään jälleen Lähiruokasafari, jonka kohteista voi suunnitella itselleen reitin etukäteen kartalta.

  Lähiruokasafari on oikeastaan ruokafestivaali, jolla pääsee todella lähelle ruoan ja myös juomien alkulähteitä – miksei myös samalla tutustumaan Pirkanmaan upeimpiin luontokohteisiin. Tilavierailun jälkeen voi käydä nauttimassa tilan raaka-aineista valmistetun ravintola-annoksen.

  Luvassa on maakunnan parhaita makuja, kaikenkarvaisia maaseudun asukkeja luomukukoista villisikaan ja kaikin puolin mukavaa menoa koko
  perheelle.

  Lähiruokasafari on ruokamatkailijan tapahtuma – Yhdistä mukaan luontoelämys

  Tolvilan kartanon lammastila ja Mantereen tila

  Yksi tapahtuman pitkäaikaisimmista osanottajista, Tolvilan kartanon lammastila, on tietysti myös mukana. Tillalta vinkataan, että samalla voi poiketa Mantereen tilalle, joka sijaitsee ihan naapurissa. Näitä tuotteita on ollut aiemmin Tampereen ravintoloissakin saatavilla, muttei tällä hetkellä.

  Mikä sitten sitten tällaisten tapahtumien järjestämisessä innostavat tuottajia? Kysyimme Tolvilan kartanon paimenelta.

  – Nämä tapahtumat ovat virkistäviä ja tuovat myös aina uusia asiakkaita. Viime vuonna meillä kävi noin 450 ihmistä safaripäivänä. Kuluttajan näkökulmasta taas parasta on nähdä missä eläimet elävät tai mistä tuotteet tulevat. Samalla heille voidaan kertoa tilan tuotannosta sekä kertoa esimerkiksi laiduntavien eläinten tärkeydestä luonnonmonimuotoisuudelle, kertoo Jarmo Latvanen.

  Latvaselle tämän vuoden kohokohta on, että pääsee itse ulkona esittelemään eläimiä
  ja pitämään myös infotilaisuuksia perinnebiotoopeista, lampaista ja tilan historiasta.

  – Esittelen myös raakavillaa, jota pääsee myös käsin kokeilemaan. Lammas tuottaa paljon muutakin kuin lihaa, lisää Latvanen.

  – Myymme nykyisin kaikki tuotteen suoraan tilalta ja olemme lopettaneet kokonaan ravintolamyynnin. Meillä ei ole tarkoitus laajentaa tuotantoa ja nykyinen tuotanto menee kokonaisuudessaan kaupaksi omasta myymälästä. Joudumme välillä myymään jo nyt ei oota, joten lopetimme ravintolamyynnin kokonaan noin vuosi sitten, Latvanen kertoo.

   


  Tapahtumat > Elämykset & huvit


  Lähiruokasafari on ruokamatkailijan tapahtuma – Yhdistä mukaan luontoelämys
  la 10.9.
  Hintaluokka:

  Tapahtumapaikka


  Tampere ja Pirkanmaa
  Pirkanmaa
  Tampere

  Hotellit läheisyydessä


  Tampere ja Pirkanmaa KOHOKOHTIA

  la 10.9.10:00 - 16:00 Lähiruokasafari on ruokamatkailijan tapahtuma – Yhdistä mukaan luontoelämysTampere ja Pirkanmaa