Kolme kovaa kotimaista kitaristia Tampereen kitarafestivaaleilla

  pe 6.11. - su 8.11.
  00:00
  Tampereen Musiikkiakatemia, Pyynikkisali | F.E. Sillanpäänkatu 9, Tampere | iCal

  16. Tampere Guitar Festival (TGF) järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti marraskuussa viikonlopputapahtumana.

  Sen aikana kuullaan kaksi kotimaista levynjulkistuskonserttia, jotka peruuntuivat keväällä koronan vuoksi. Kyseessä ovat Suomen klassisen kitaran eturivistöön kuuluvien Petri Kumelan ja Ismo Eskelisen uutuuslevyjen julkistamiskonsertit. Tämän lisäksi TGF ottaa varaslähdön festivaaliin lokakuisella Olli Soikkeli Trion konsertilla.

  Perjantaina 6.11. konsertoiva Petri Kumela tuo lavalle pitkään hautuneen Pienet otukset -kokoelmansa. Levy julkaistiin huhtikuussa 2020 yhdessä Kumelan, kuvittaja Erika Kallasmaan sekä runoilija Laura Ruohosen otussävellyksiin pohjautuvan Otus Opus -runokuvakirjan kanssa. Ruohonen ja Kallasmaa myös vierailevat TGF:n konsertissa visualisoinnin ja runojen merkeissä. Kokoelmasta on tullut ikään kuin Kumelan henkilökohtainen eläintarha, jonka synnyttämiseen ovat osallistuneet lukuisat eturivin säveltäjät ympäri maailmaa. Kumela on maamme kiinnostavimpia ja monipuolisimpia kitaristeja, joka tunnetaan ennakkoluulottomuudestaan sekä muuntautumiskyvystään. Pienten otusten tähdittämässä konsertissa päästään todistamaan näitä molempia ominaisuuksia kappaleiden tyylilajien sekä tunnelman vaihdellessa laidasta laitaan.

  Lauantaina 7.11. lavalle nousee Ismo Eskelinen toukokuussa julkaistua Kromos-resitaalialbumiaan juhlistamaan. Vuoden sisällä peräti kolme levyä (BIS records ja Sony Classical) julkaisseen Eskelisen albumi on kerännyt kiittäviä arvosteluja muun muassa FMQ- sekä Gramophone-lehdiltä. Elegantti ja ilmeikäs albumi sisältää Eskeliselle sävellettyjä teoksia, joita Eskelinen on työstänyt tiiviissä yhteistyössä säveltäjien, kuten Sebastian Fagerlund, Jukka Tiensuu ja Olli Mustonen, kanssa. Yhtenä maailman parhaista klassisista kitaristeista tunnettu Eskelinen on tuttu vierailija niin suurimmilla kansainvälisillä festivaaleilla kuin orkesterien solistina maailmanlaajuisesti. Konsertissa kuullaan Kromos-levyn kappaleita sekä 1500-luvun espanjalaista vihuelamusiikkia.


  Tapahtuma > Festivaalit


  Kolme kovaa kotimaista kitaristia Tampereen kitarafestivaaleilla
  pe 6.11. - su 8.11.
  00:00
  Hintaluokka: Useita lipunhintoja
  Tapahtuma verkossa


  Tapahtumapaikka


  Tampereen Musiikkiakatemia, Pyynikkisali
  F.E. Sillanpäänkatu 9
  Tampere

  Hotellit läheisyydessä


  KOHOKOHTIA

  Ilmoita tapahtuma tästä