TAPAHTUMA PERUUNTUNUT: Kirjazz & Blues Valkeakoskella

  pe 3.7. - la 4.7.
  19:00
  Kirjaslammen tanssilava | Hakalantie 6, Valkeakoski | iCal

  Kesän tunnelmallisin minifestivaali Kirjazz & Blues tuoh einäkuun alussa jälleen todellista herkkua jazzin ja bluesin ystäville, kun Kirjaslammen tanssilavan valtaa 3.-4.7. Kirjazz & Blues -minifestivaali nyt jo kahdettatoista kertaa.

  Blues-päivänä 3.7. Kirjaslammella nähdään kotimaista bluesia suoraan huipulta. Lavalla nähdään bluestrio Dr. Helander & Third Ward feat. Little Willie Mehto, joka koostuu maamme pätevimmistä rytmimuusikoista ja joiden syvällinen bluesin kokemusperäinen tuntemus on antanut aiheen jopa maininnalle Suomi-bluesin superkokoonpanosta. Kun Ilkka Helanderin, bluesministerinäkin tunnetun Esa Kuloniemen ja Leevi Leppäsen trioa täydentää keikalla vielä huuliharppuvirtuoosi ja laulaja Little Willie Mehto, on meno taattua.

  Illan toisena esiintyjänä nähdään akaalainen pitkän linjan bluesrock-yhtye Jake’s Blues Band & Maria Hänninen, joka on viihdyttänyt yleisöään jo vuodesta 1992 asti. Komean kitaroinnin siivittämää Texas-soundia on kuultu useilla klubeilla ja festareilla Suomessa sekä ulkomailla. Tämän vuoden keikoilla trio täydentyy sielukkaalla Maria Hännisellä, joka on laulaja-lauluntekijä ja monen instrumentin varressa häärivä ”musiikin sekatyöläinen”.

  Blues-illan aloittaa Elina Hjelt & Pertti Puusaari Duo, joka tarjoilee perinteistä akustista country ja delta bluesia, joille ominaiset sorminäppäily, resonaattorikitarat ja slide-soitto vievät kuulijan takaisin bluesin alkulähteille. Bluesin lisäksi soitosta löytyy kaikuja vanhasta gospel-musiikista.

  Lauantaina 4.7. tapahtuman virallisena jazz-päivänä lavalle nousevan Sami Saari & Jazzpojat -yhtyeen musiikki on korvia hivelevää ja tanssittavan svengaavaa jazzia ja soulia meiltä ja muualta. Suomalaisen soulmusiikin pienviljelijänä ja suurkuluttajana tunnettu Saari on aina ollut sielultaan jazzmies ja on siitä syystä koonnut yhtyeen, jossa vahva solismi sekä pettämätön svengi yhdistävät voimansa karismaattisen solistin kanssa.

  Todellista jazz-herkkua tarjoilee myös Screaming Jay & The Bones -yhtye, joka koostuu jazzin ja rockin ammattilaisista Dalindéon Valtteri Pöyhösestä Whistle Baitin Lasse Sirkkoon. Bändi soittaa 50-luvun rhythm & bluesia mm. Louis Priman ja Ray Charlesin tapaan, ja sekaan mahtuu myös huimia tulkintoja jazzin helmistä ryyditettynä mielipuolisilla scat-sooloilla. Tämä eneginen bändi ei jätä ketään kylmäksi.

  Kirjazz & Blues on intiimi blues- ja jazz-festivaali veden äärellä. Kirjaslammen tanssilavan miljöö on kuin suunniteltu tätä tapahtumaa varten. Kirkas lampi lumpeineen ympäröi lavaa ja jykevät männyt kurottelevat oksiaan sen suuntaan. 1950-luvulla suunniteltu tanssilava somistetaan räsymatoin ja tunnelmavalot valaisevat kesäyötä, kun maan eturivin muusikot virittelevät soittimiaan.

  Kirjazz & Blues on jokaisen bluesin ja jazzin rakastajan kesän kohokohta, jossa musiikki ja tunnelma ovat etusijalla. Myös artistit rakastavat tapahtumaa ja mukana on tänäkin vuonna maan eturivin muusikoita.

  “Kirjazz & Blues on lämminhenkinen tapahtuma, jossa nostetaan esille kotimaisia huippulahjakkuuksia. Festari on syntynyt paikallisten kulttuuriperinteiden ja paikallisten jazzmuusikoiden yhdistettyä voimansa. On mahtava nähdä, miten moneen suomalaiset muusikot taipuvat!” Työväen Musiikkitapahtuman toiminnanjohtaja Marianne Haapoja iloitsee.

  Blues-päivä pe 3.7.
  Dr. Helander & Third Ward feat. Little Willie Mehto
  Jake`s Blues Band & Maria Hänninen
  Elina Hjelt & Pertti Puusaari Duo

  Jazz-päivä la 4.7.
  Sami Saari & Jazzpojat
  Screaming Jay & The Bones


  Tapahtuma > Jazz


  TAPAHTUMA PERUUNTUNUT: Kirjazz & Blues Valkeakoskella
  pe 3.7. - la 4.7.
  19:00
  Hintaluokka: 22,50 / 24 Valmu.com
  Tapahtuma verkossa


  Tapahtumapaikka


  Kirjaslammen tanssilava

  Kirjaslammen tanssilava
  Hakalantie 6
  Valkeakoski

  Hotellit läheisyydessä


  Lue myös: Jazzia, lohta ja pulled pork -burgereita lammen äärellä Kirjazz-festivaaleilla 5.7.2014

  KOHOKOHTIA

  Ilmoita tapahtuma tästä