Hurmaavan surmaava kulutus -keskustelutilaisuus: Meeri Koutaniemi, Maiju Voutilainen

  pe 27.11.
  18:00
  G Livelab Tampere | Puutarhakatu 1, Tampere | iCal

  Tampereen G Livelabissakeskustellaan Black Friday -päivänä vakavasta aiheesta.

  Hurmaavan surmaava kulutus -keskusteluillasta on muodostunut Pirkanmaalla Euroopan jätteen vähentämisen viikon perinne. Tänä vuonna tämä vuodesta toiseen salin täyteen vetävä tilaisuus on katsottavissa myös suorana livelähetyksenä! Ihmiset ympäri Suomen – lämpimästi tervetuloa! Tilaisuutta voi tulla seuraamaan myös paikan päälle Tampereen G Livelabiin.

  Linkki suoraan livelähetykseen: https://youtu.be/qOMKdNXjJz4

  Tänä vuonna Hurmaavan surmaavasta kulutuksesta ovat keskustelemassa Meeri Koutaniemi, joka kertoo sanoin ja kuvin siitä, miten meidän kulutuksemme näkyy toisella puolen maapalloa sekä Maiju Voutilainen, joka kertoo vloggaajan vastuusta.

  Jos kaikki maailman ihmiset kuluttaisivat kuin suomalaiset, tarvitsisimme lähes neljä maapalloa. Tänä vuonna Suomen ylikulutuspäivää vietettiin jo huhtikuussa (5.4.2020). Maailman ylikulutuspäivää vietettiin koronakriisiin vuoksi 3 viikkoa viime vuotta myöhemmin (22.8.2020). Ylikulutuspäivä tarkoittaa sitä päivää, kun meidän kulutus ylittää maapallon kyvyn tuottaa uusiutuvia luonnonvaroja ja käsitellä fossiilisten polttoaineiden käytön aiheuttamat kasvihuonepäästöt. Lyhyesti sanottuna: ei hyvin mene. Me kulutamme enemmän, kuin maapallo kestää.

  Maiju Voutilainen on tyylikäs lifestyle-vaikuttaja, joka rakastaa taidetta ja kestävää muotia. Maiju antaa oman äänensä kuulua ja on tämän myötä saanut myös useita tunnustuksia ja suitsutusta käsitellessään rohkeasti myös vaikeampia aiheita. Arvostus omaa aikaa ja mielekästä arkea kohtaan on tälle huippuvloggaajalle kultaakin kalliimpaa!

  Meeri Koutaniemi on vapaa valokuvaaja, toimittaja ja dokumentaristi, jonka työ ulottuu yli 60 maahan. Hänen työnsä keskiössä on ihmisen oikeus määritellä identiteettinsä ja toimijuutensa yhteiskunnassa. Koutaniemi keskittyy työssään kysymyksiin vallasta ja ihmisoikeuksista sosiopoliittisessa viitekehyksessä. Koutaniemi on valittu Vuoden Lehtikuvaajaksi vuosina 2012 ja 2013. Hän on julkaissut Suomessa yhteensä seitsemän kirjaa itsenäisistä kuvajournalisista tutkimusprojekteistaan yhteistyössä toimittajakollegoidensa kanssa. Tällä hetkellä Koutaniemi työstää tietokirjaa tyttöjen sukuelinten silpomisesta.

  Yleisö pääsee tuttuun tapaan myös mukaan keskusteluun. Otamme kysymyksiä vastaan ennakkoon Ekokumppanit-sivun messengerissä sekä tilaisuudessa niin paikan päällä olevilta kuin etäyleisöltäkin.
  Tilaisuuden järjestävät Ekokumppanit, Pirkanmaan Jätehuolto Oy sekä Tampereen seudun työväenopisto. Tilaisuus on osa Euroopan jätteen vähentämisen viikkoa.


  Tapahtuma > Keikat


  Hurmaavan surmaava kulutus -keskustelutilaisuus: Meeri Koutaniemi, Maiju Voutilainen
  pe 27.11.
  18:00
  Hintaluokka:


  Tapahtumapaikka


  G Livelab Tampere

  G Livelab Tampere
  Puutarhakatu 1
  Tampere

  Hotellit läheisyydessä


  KOHOKOHTIA

  to 21.1.19:00 Manuel Dunkel QuartetG Livelab Tampere
  to 17.6.19:00 Ilmiliekki QuartetG Livelab Tampere
  to 8.7. - la 10.7. G Livefest 8.-10.7.2021G Livelab Tampere