Hitler ja Blondi 

  ke 4.3.
  19:00
  Tampereen Työväen teatteri | Hämeenpuisto 28, Tampere | iCal

  Hitler ja Blondi tuotetaan ja toteutetaan Suomen Kansallisteatterin ja Tampereen Työväen Teatterin yhteistyönä. Näyttelijöinä nähdään Hitlerinä Seela Sella ja Blondina Verneri Lilja.

  ”Kesäkuussa 2017 kysyin puoliksi leikilläni Seela Sellalta, onko hänellä mielessä joku rooli, jonka hän haluaisi vielä näytellä. Vastaus tuli heti: hän haluaisi esittää Hitleriä. Huvituin, hämmennyinkin ‒ ja jäin sulattelemaan kuulemaani. Pian oivalsin: jos Hitleriä esittää 83-vuotias juutalainen nainen, olen löytänyt teatterillisesti ja sisällöllisesti kiinnostavan ja omaäänisen tavan tuoda tämä modernin historian keskeisin hahmo näyttämölle. Muutaman viikon rohkeutta kerättyäni soitin Seelalle ja tiedustelin, vitsailiko hän vai oliko tosissaan. ’Tosissani tietysti’, vastasi Seela. ’Loistavaa. No, jos mä kirjoitan sinulle Hitlerin, lähdetkö tekemään?’ kysyin. ’Tottakai. Jos vain vielä elän.’

  Nyt, kaksi ja puoli vuotta myöhemmin – vakuutettuani peräti kaksi teatterinjohtajaa ideamme erinomaisuudesta ‒ olemme valmiit esittämään yhteisen näkemyksemme siitä, kuka ja mikä oli miehiään Adolf Hitler. Tuo koditon kuljeskelija, katkeroitunut wannabe-taiteilija, kokonaisia armeijoita liikutteleva korpraali, bestseller-kirjailija, Tuhatvuotisen Valtakunnan Johtaja, alakuloinen sekakäyttäjä, antisemiitti, fasisti, vegetaristi, absolutisti ja sosiaalidarwinisti, eläin- joskaan ei ihmisystävä, käsiään hurjasti huitovien, kirkuvien ihmisjoukkojen lemmikki ja mahtipontisiin unelmiinsa takertunut mammanpoika. Ja millaisena hän saattaisi näyttäytyä uskollisen mutta tarkkavaistoisen saksanpaimenkoiran silmin nähtynä.”
  Michael Baran

  Ensi-illat TTT:n Eino Salmelaisen näyttämöllä keväällä 2020 ja Kansallisteatterin Train Factory – Vallilan Konepajan näyttämöllä syksyllä 2020.

  Valokuva: Tuomo Manninen / Kansallisteatteri


  Tapahtuma > Teatteri ja tanssi


  Hitler ja Blondi 
  ke 4.3.
  19:00
  Hintaluokka: 38,00 / 36,00 / 33 €
  Tapahtuma verkossa


  Tapahtumapaikka


  Tampereen Työväen teatteri

  Tampereen Työväen teatteri
  Hämeenpuisto 28
  Tampere

  Hotellit läheisyydessä


  Tampereen Työväen Teatteri on Tampereella vuodesta 1901 lähtien toiminut teatteri ja Suomen ainoa ammattiteatterina toimiva työväenteatteri. Wikipedia

  TOIMITUKSEN VINKKI! Muistathan varata lipun yhteydessä myös hotellihuoneen ja pöydän lähiravintolasta!

  Ravintolat Tampereen Työväen Teatterin läheisyydessä

  Ravintola Aisti TampereAisti

  Etäisyys 50 m


  Henriks

  Etäisyys 70 m


  Frankly

  Etäisyys 120 m


  Ravintola-Tampere-Pyy-1Ravintola Pyy

  Etäisyys 450 m


  Hotellit Tampereen Työväen Teatterin läheisyydessä

  Cumulus HameenpuistoScandic Hämeenpuisto

  Etäisyys 300 m

  KOHOKOHTIA

  pe 17.4.19:00 Karvas pala – komedia häikäilemättömyydestäTampereen Työväen teatteri
  la 18.4.13:00 Karvas pala – komedia häikäilemättömyydestäTampereen Työväen teatteri
  ke 22.4.19:00 Karvas pala – komedia häikäilemättömyydestäTampereen Työväen teatteri
  la 9.5.19:00 Karvas pala – komedia häikäilemättömyydestäTampereen Työväen teatteri