HC Macbeth

  pe 8.11.
  19:00
  Tukkateatteri | Laukontori 12, Tampere | iCal

  Tamperelainen Tukkateatteri siirtää Shakespeare-klassikon kiekkokaukaloon. Teatteri juhlistaa tänä vuonna 20-vuotista teatteritaivaltaan.

  HC Macbeth siirtää Macbethien traagisen tarinan nykyaikaan, juniorikiekkoilun maailmaan, jossa kunnian ja vallan saavat ne, jotka uskaltavat niitä tavoitella. Valtasuhteet vaihtuvat tiuhaan sen mukaan kuka on valmentajan suosiossa, kenessä on tähtipelaaja-ainesta ja
  kenen vanhemmat puolustavat junioriaan palavimmin. Näytelmän on sovittanut ja ohjannut Terhi Tuominen, joka on aiemmin ohjannut Tukkateatterille muun muassa menestyksekkäät Varjoelämää ja julkisia salaisuuksia sekä Antti Tuurin Kylmien kyytimiehen.

  – Minua on aina kiehtonut yksilön ja yhteisön suhde; se miten itse kukin haluaa vimmatusti kuulua porukkaan, mutta samalla olla jotenkin erityinen, jollain tapaa enemmän kuin muut. Tämä ristiriita riivaa niin Macbethia kuin suomalaisia joukkueurheilijoita. Juuri tänä vuonna
  minua on hämmentänyt se suunnaton hypetys, jolla jääkiekon nuoria yksilöpelaajia nostetaan jalustalle, vaikka itse pelaajat kuinka puhuisivat joukkuehengen puolesta, valottaa ohjaaja Terhi Tuominen sovituksensa taustoja.

  Tukkateatterin intiimillä lavalla hahmojen tunteiden kirjo tulee kosketusetäisyydelle. HC Macbethin tuovat lavalle kuusi taidokasta näyttelijää, jotka eivät vaihda vain hahmoja, vaan myös kieltä: suomen lisäksi lavalla kuullaan espanjaa.

  Juhlavuoden kolmas ensi-ilta: HC Macbeth lauantaina 28.9.2019. Esityskausi jatkuu 9.11.2019 asti.

   


  Tapahtuma > Teatteri ja tanssi


  HC Macbeth
  pe 8.11.
  19:00
  Hintaluokka: 20
  Tapahtuma verkossa


  Tapahtumapaikka


  Tukkateatteri
  Laukontori 12
  Tampere

  Hotellit läheisyydessä


  KOHOKOHTIA

  Ilmoita tapahtuma tästä