Fjodor Dostojevski: Riivaajat

  ma 4.11.
  19:00
  Tampereen Teatteri, Frenckell-näyttämö | Frenckellinaukio 2, Tampere | iCal

  Riivaajat on intensiivinen ja raikas tulkinta pikkukaupungissa toimivan vallankumouksellisen solun jäsenistä ja heidän läheisistään. Millaisia keinoja saa käyttää maailman muokkaamiseksi mieleisekseen? Dostojevskin klassikkoteos yhden miehen tulkintana on Tampereen Teatterin, Turun kaupunginteatterin, Teatteri Jurkan ja Teatteri KSR:n Yhteistuotanto.

  Entä jos haaveilit muuttavasi maailmaa ja havahdut yhtenä aamuna siihen, että unelmasi toteutuu. Mutta millä hinnalla? Onko esimerkiksi murha liian kova hinta paremmasta maailmasta? Fjodor Dostojevskin klassikossa sukupolvet ja aatteet törmäävät kuvattaessa kahtiajakautunutta kansakuntaa.

  ”Ymmärräthän että meidän on tehtävä jotakin? Maailma tuhoutuu, jos jatkamme näin. En vain tiedä tuhoutuuko se nopeammin vai hitaammin tuolla sinun tavallasi.”

  Lavalla nähdään valovoimainen Markus Järvenpää. Esityksen tekijät ovat olleet Dostojevskin kanssa tekemisissä aiemminkin. Turun kaupunginteatterin ja Teatteri KSR:n yhteistuotanto Rikoksesta ja rangaistuksesta vuonna 2010 saavutti suuren suosion ja vieraili mm. Tampereen teatterikesässä. Kyseessä onkin eräänlainen paluu rikospaikalle.

  Kuva: Marita Koivisto
  Kantaesitys Teatteri Jurkassa 21.9.2019.


  Tapahtuma > Teatteri ja tanssi


  Fjodor Dostojevski: Riivaajat
  ma 4.11.
  19:00
  Hintaluokka: 24–34 €
  Tapahtuma verkossa


  Tapahtumapaikka


  Tampereen Teatteri, Frenckell-näyttämö

  Tampereen Teatteri, Frenckell-näyttämö
  Frenckellinaukio 2
  Tampere

  Hotellit läheisyydessä


  KOHOKOHTIA

  Ilmoita tapahtuma tästä