Cleaning Women, Hackedepicciotto

  su 26.5.
  19:00
  Telakka | Tullikamarin aukio 3, Tampere | iCal

  Cleaning Women tuo Suomeen Einstürzende Neubautenin Alexander Hacken ja Danielle de Picciotton duon.

  Alexander Hackesta (mm. Einstürzende Neubauten) ja Danielle de Picciottosta (mm. Crime & the City Solution, Ministry of Wolves) muodostuva Hackedepicciotto saapuu toukokuussa Suomeen kahdelle keikalle, joilla molemmilla on mukana myös juuri uuden Intersubjectivity-albumin julkaissut Cleaning Women. Alexander Hacke on miksannut Cleaning Womenin uuden albumin, joten yhteisesiintymisille löytyy luonteva perusta.

  Hackedepicciotto tunnetaan erittäin intensiivisistä keikoista, joilla de Picciotto soittaa mm. Hurdy gurdya eli kampiliiraa ja sointusitraa ja Hacke kitaraa ja bassoa. Yhdessä he luovat hypnoottisia musiikillisia äänimaailmoja, joita värittää Hacken toismaailmallinen kurkkulaulu ja de Picciotton sanoitukset.

  Sekä Alexander Hacke että Danielle de Picciotto ovat pitkän linjan monialataiteilijoita. 15-vuotiaana Industrial-pioneerikokoonpanoon Einstürzende Neubauteniin liittynyt Alexander Hacke on tehnyt yhteistyötä lukuisten eri taiteilijoiden ja yhtyeiden kanssa. Hacke on myös säveltänyt musiikkia useisiin elokuviin. Danielle de Picciotto on yksi Love Parade- festivaalin perustajista, kuvataiteilija, kirjailija, elokuvaohjaaja ja muusikko. De Picciotton omiin kokemuksiin perustuva uusin kirja The Beaty of Transgression kertoo värikkäästi 80-luvun Berliinin taide- ja musiikkimaailmasta. Hackedepicciotton uusin albumi on nimeltään Menetekel.

  “We are very much looking forwards to double bill with the Cleaning Women. Besides the fact that Alexander produced their last record, we feel that our music is a good combination with theirs on stage. We show the dark side of the world and they bring the light.”

  Cleaning Women on itsetehdyillä, usein siivousvälineisiin perustuvilla soittimilla operoiva trio, joka on puhdistanut Tellusta jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Yhtye on parhaillaan koko kevään kestävällä levynjulkaisukiertueella. Uusi levy ja keikat ovat saaneet mainion vastaanoton.

  Cleaning Women kommentoi puolestaan yhteiskiertuetta näin: ”Hackedepicciotto halusi konsertoida Suomessa ja he kysyivät meiltä haluisimmeko soittaa yhteisiä keikkoja. Meistä se kuulosti mainiolta ja luontevalta idealta. Onnistuimme löytämään yhteisen vapaan viikonlopun ja saimme keikat lukittua. Luulen että luvassa on mainio yhdistelmä Hackedepicciotton meditatiivista tunnelmointia ja Cleaning Womenin rytmikästä vispilöintiä.”


  Tapahtuma > Jazz


  Cleaning Women, Hackedepicciotto
  su 26.5.
  19:00
  Hintaluokka: 20 Lippu.fi
  Tapahtuma verkossa


  Tapahtumapaikka


  Telakka

  Telakka
  Tullikamarin aukio 3
  Tampere

  Hotellit läheisyydessä


  Kulttuuritalo Telakan terassilla ja ravintolasalissa on viikoittain monipuolista livemusiikkia. Yläkerran Teatteri Telakka on valtakunnallisesti ja kansainvälisesti kiinnostava ammattiteatteri.

  Telakkamainen kotoisan boheemi tunnelma on niin ainutlaatuinen, että siihen kannattaa tutustua eri aikoina. Se on aito kulttuuritalo, joka muuttaa muotoaan niin päivin ja öin kuin myös kesällä ja talvella. Talkootyönä vanhasta viljamakasiinistä kulttuuritaloksi ja monipuoliseksi ravintolaksi synnytetty ravintola Telakka on nähtävyys itsessään.

  Ravintolaesittely: Telakka

  Livemusiikki: http://telakka.eu/ravintola/ohjelma

  Teatteriesitykset: http://www.teatteritelakka.fi

  KOHOKOHTIA

  Ilmoita tapahtuma tästä