Café Barock

ti 16.1.
20:15
Kulttuuriravintola Kivi | Kivi Keskustori 2, Tampere | iCal

Kulttuuriravintola Kiven Café Barock -iltamat kevätkaudella 2018 tarjoavat parhaita kotimaisia ja kiinnostavia ulkomaisia vanhan musiikin esityksiä. 1600-luvun yhtyemusiikkia tarjoilevat Aira Maria Lehtipuu, Varpu Haavisto, Annamari Pölhö ja moni muu Pirkanmaan alueen musiikkiopistojen opettaja.

– Puolen vuoden tauon jälkeen Café Barock Tampereen musiikillisissa comeback-pidoissa nautitaan 1600-luvun jousiyhtyemusiikista juhlatunnelmissa. Lavan täyttää Pirkanmaan ja Valkeakosken musiikkiopistojen opettajien 14-henkinen barokkiyhtye, Konserttisarjan taiteellinen johtaja Aira Maria Lehtipuu kertoo.
Pirkanmaan ja Valkeakosken musiikkiopistojen yhteisessä hankkeessa opettajat sukeltavat 1600-luvun jousiyhtyemusiikkiin, jota musiikkiopistoissa on tähän mennessä kuultu vain vähän.
– Ohjelmassa kuullaan maailmanhistorian ensimmäinen viulusonaatti, joudutaan osaksi Espanjan ja Toskanan välistä poliittista peliä, vieraillaan ranskalaisten viulistien matkassa kuningatar Kristiinan hovissa Ruotsissa, ratkaistaan erittäin vaikea sävellystekninen haaste suorastaan fantastisesti ja saavutetaan lopuksi eri kansojen ja tyylien välinen yhteisymmärrys ja harmonia, paljastaa Maria.

Säveltäjänimiä ovat Cavalieri, Gabrieli, Purcell, Muffat ja Schein.

Yhtyeen vetäjinä toimivat barokkiviulisti Aira Maria Lehtipuu, cembalisti Annamari Pölhö sekä sellisti – viola da gambisti Varpu Haavisto.

Café Barock on erilainen tapa kuunnella klassista musiikkia. Se vie konserttitradition takaisin juurilleen yhteisen viihtymisen tavaksi, johon kuuluu myös syöminen, juominen ja jutustelu. Café Barock tarjoaa parhaita kotimaisia ja kiinnostavia ulkomaisia vanhan musiikin esityksiä epämuodollisessa konserttimiljöössä. Konsertit ovat juonnettuja ja yleisöystävällisiä.

OHJELMISTO

16.1. Banchetto Musicale
1600-luvun yhtyemusiikkia. Aira Maria Lehtipuu, Varpu Haavisto & muita Pirkanmaan alueen musiikkiopistojen opettajia.

20.2. Sonetteja ja sonaatteja 
Aira Maria Lehtipuu, Petteri Pitko

20.3. Aatto juhlista armain
Eurooppalaisen vanhan musiikin päivän aaton konsertti Charles Burneyn matkassa. Ilpo Laspas.

8.5. La Primavera 
Marianna Henriksson, cembalo ja Aira Maria Lehtipuu, barokkiviulu


Tapahtuma


Café Barock
ti 16.1.
20:15
Hintaluokka: 10/20 Lippu.fi
Tapahtuma verkossa
Tapahtumapaikan esittely

TapahtumapaikkaKulttuuriravintola Kivi ravintolaesittelyssä

KOHOKOHTIA

Ilmoita tapahtuma tästä