Tampereen isoin ja lämminhenkisin joulukalenteri ihastuttaa Finlaysonin alueella

  d
  ke 2.12.
  Finlaysonin alue | Finlayson, Tampere | iCal

  Joulun näyttävin joulukalenteri Tampereella löytyy Finlaysonin alueelta Väinö Linnan aukiolta Kuusvooninkisen seinältä. Hiirulaisen Joulukalenteri kertoo Teatteri Mukamaksen Ballerinan ja Klovnin jouluvalmisteluista. Luvassa on jouluisia tarinoita ja satumaista tunnelmaa 24 luukun verran.

  Finlaysonin Joulua vietetään Finlaysonin alueella ja lähikortteleissa, joissa voi kokea ainutlaatuisia elämyksiä kauniisti valaistussa miljöössä. Yksi joulun ohjelman kohokohdista on satumainen Hiirulaisen Joulukalenteri, joka heijastetaan Väinö Linnan aukion seinälle 1.–27.12.2020 klo 16-22.

  – Kesän jälkeen lähdimme poikkeusoloissa suunnittelemaan joulunajan ohjelmaa ja halusimme luoda upean jouluelämyksen turvallisesti ulkotiloihin. Perheet voivat omatoimisesti kokea joulukuun aikana joulukalenterin tarinat ulkona aukiolla sekä kotioloissa. Suunnittelimme yhteistyössä Teatteri Mukamaksen kanssa hyvänmielen joulukalenterin, jossa seikkailevat Mukamaksen omat hahmot Hiirulainen, Ballerina ja Klovni. Kalenterin lisäksi Väinö Linnan aukiolla joulutunnelmiin vie kaunis valaistus, ja Vooningissa voi tehdä kotimaisia designostoksia NYTdesign pop up -kaupassa, Finlaysonin alueen tapahtumatuottaja Minna Männistö kertoo.

  Joulukalenterissa Hiirulainen, Ballerina ja Klovni vierailevat Teatteri Mukamaksen näyttämöllä Pispalassa ja lisäksi muun muassa Finlaysonin alueella, Tallipihan Suklaapuodissa, Museo Milavidassa, Vapriikissa ja Työväenmuseo Werstaalla. Jokainen joulukalenterin luukku on oma pieni tarinansa, jossa Ballerina ja Klovni tekevät jouluvalmisteluja iloisissa merkeissä Hiirulaisen jättämien vihjepussukoiden innoittamana. Päivittäin julkaistavat videotarinat ovat nähtävissä sekä seinällä että Teatteri Mukamaksen verkkosivuilla. Viikon aikana jo julkaistuja tarinoita on katsottavissa useampi kerralla.

  – Kulunut vuosi on ollut koronan johdosta teatterialalle hyvin haastavaa aikaa, ja aiempi syksylle suunniteltu yhteistyö Finlaysonin alueen kanssa jouduttiin sellaisenaan perumaan. Emme kuitenkaan lannistuneet tästä, vaan lähdimme kehittämään yhdessä uudenlaista elämystä yleisölle. Inspiraationa toimi Mukamaksesta tutut Hiirulaisen tarinat sekä joulunaika. Finlaysonin alueelta löytyi upea tila, tai tässä tapauksessa ulkotilassa oleva valtava seinä, johon Hiirulaisen Joulukalenteri on luotu tuomaan iloa sekä jouluista tunnelmaa, Teatteri Mukamaksen tuottaja Veronica Stycz sanoo.


  Tapahtuma > Elämykset & huvit


  Tampereen isoin ja lämminhenkisin joulukalenteri ihastuttaa Finlaysonin alueella
  ke 2.12.

  Hintaluokka: vapaa pääsy
  Tapahtuma verkossa

  Tapahtumapaikka


  Finlaysonin alue

  Finlaysonin alue
  Finlayson
  Tampere

  Hotellit läheisyydessä


  Finlaysonin alue sijaitsee Tampereen ydinkeskustassa Tammerkosken kansallismaisemassa. Alue tunnetaan teollisuuden ja palveluiden innovaattorina, jonka ympärille Tampere rakentui. Vuonna 1820 alueella käynnistynyt Finlaysonin puuvillateollisuus mahdollisti kaupungin nopean kasvun. Nykyään alue on modernisoitu monipuoliseksi liike-elämän, vapaa-ajan sekä kulttuuri- ja ravintolatoiminnan keskittymäksi. Alueella toimii noin 100 yritystä, ja vuokrattua toimitilaa on yhteensä noin 80 000 neliömetriä. Kiinteistöt omistaa Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma. Alueella järjestetään myös runsaasti tapahtumia ympäri vuoden.
  www.finlaysoninalue.fi

  Finlaysonin alueella toimii ravintoloita, kuten Panimoravintola Plevna, Finlaysonin Palatsi. Alueen lähin hotelli löytyy heti Tammerkosken vastarannalta: Grand Hotel Tammer.

  Grand Hotel Tammer palaa juurilleen kansainvälisenä Radisson Blu Hotellina

  KOHOKOHTIA

  Ilmoita tapahtuma tästä