Chaîne des Rôtisseurs järjestää jälleen kansainvälisen nuorten kokkien maailmanmestaruuskilpailun, jonka karsintataistot ovat jo alkaneet alueellisella tasolla. Tampereen aluekarsintakilpailu järjestettiin 1. marraskuuta TAMK Catering Studion keittiössä. Voittajaksi itsensä kokannut Emmiina Lehtonen kilpailee 20. tammikuuta Oulussa Suomen mestaruudesta.

TAMK Catering Studiota edustava 23-vuotias Lehtonen on valmistunut ravintolakokiksi Raumalla vuonna 2012 ja opiskelee nyt viimeistä vuottaan restonomiksi Tampereen ammattikorkeakoulussa. Hän teki harjoittelujakson Oslossa kolmen Michelinin ravintola Maaemossa ja toisen harjoittelun Chef & Sommelier -ravintolassa Helsingissä. Vuonna 2016 Lehtonen työskenteli opiskelun ohessa myös ravintola C:ssä, ja keväällä 2017 hän oli opiskelijavaihdossa neljä kuukautta Etelä-Koreassa.

Vuoden Nuori Kokki 2018 -maailmanmestaruuskilpailut järjestetään ensi vuoden syyskuussa Taiwanissa.