paapan-kapakka-jazz-keikat
paapan-kapakka3

Tampereella on joitakin baareja, joita ei tarvitse paikallisille esitellä ja jonne turistikin löytää. Tammerkosken kuohuihin tähyävä, ympäri Suomen tunnettu Paapan Kapakka on sellainen.

– Jazzklubin maine on kiirinyt niin kauas, että ravintolassa törmää usein asiakkaisiin, jotka ovat muualta Suomesta Tampereelle saapuessaan tulleet poikkeamaan legendaarisessa Paapan Kapakassa, ravintolapäällikkö Hanna Lindroos kertoo.

Erinomaisella sijainnilla siunattu Tammerkosken sillan äärellä Paapan Kapakka edustaa jazz-klubia kaupungissa, joka ei itse asiassa ole kovin jazz-henkinen.

paapan-kapakka-jazzklubi-tampereella2Legendaariseksi kapakan tekee sen suosio ja syntytarina. Kapakan perusti Rexi Innanen suunnattomasta intohimostaan jazz-musiikkiin. Hän loi Paapan Kapakan vuonna 1992 lähinnä itselleen ja soittajakavereilleen, jotta heillä olisi paikka missä soitella.

Musiikkitarjonta on ainutlaatuinen. Musiikki on tietynlaista lähimusiikkia, sillä suurin osa artisteista nousee lavalle joka kuukausi. Jazzin lisäksi ohjelmistossa kuullaan säännöllisesti myös lattarimusiikkia, josta usein vastaa Ninni Martikainen & Brasilia Projekti vaihtelevissa kokoonpanoissa. Keskiviikko Paapan Kapakassa on pyhitetty bluesin sinisille sävelille. Tuttuja blues-bändejä ovat mm. Wiley Cousins & Kingfish Willie, Wang Dang Dudes ja Joe Vestich Band.

Suosittu kohtaamispaikka

Paapan Kapakan asiakkaista eksyy baariin kerta toisensa jälkeen siksi, että siellä on niin hyvä tunnelma. Harva asiakkaista itse asiassa tunnustaa tulevansa ravintolaan pelkästään musiikin vuoksi.