Tampereen maauimala on avannut kesäkautensa toukokuun alussa. Polskimaan pääsee alkukesällä maanantaista keskiviikkoon, torstaisin klo 13-20 sekä perjantaisin klo 07-20. Viikonloppuisin pulikoidaan klo 10-18.

Tampereen maauimalan allas. Kuva: Laura Vanzo, VIsit Tampere.

Kesän aikana maauimalan alueelle tehdään uudistuksia ja piha-alueelle tuodaan ulkokuntosalilaitteita ja muita pelivälineitä. Uudistukset valmistuvat kesän aikana. Myös kauan toivottu mahdollisuus sisäänpääsyn maksamisesta Tampereen matkakortilla on nyt mahdollista.

Lue tarkemmin maauimalan käytännöistä sen kotisivuilta.

Uimisen, saunottelun ja aurinkolekottelun lisäksi alueella pääsee nauttimaan kahvilapalveluista, mikä mahdollistaa vaikapa piknik-kokemuksen maauimalan alueella. Kylpemisen jälkeen voi herkutella myös naapurissa sijaitsevan italialaistyyppisen Gastropub Kalevan terassilla.

Mustekalaa, maissikanaa, levypizzaa, pastaa – Gastropub Kalevan keittiö on nyt aitoa Italiaa

Maauimalan kahvilan tarjonta yllättää monimuotoisuudellaan

Maauimalan kahvilan tarjonta on kesäsesongin aikaan kaiken kattava. Aamusta alkaen löytyy take away -aamiaista aamu-uimareille. Ulkoilma-aamiaisen voi nauttia allasalueella. Pakettiin kuuluu kahvi tai tee asiakkaan valinnan mukaan, täytetty ruisleipä tai sämpylä tai tuorepuuro ja hedelmä 5€ hintaan. Lisäksi on myös eurooppalaista aamiaista take awayna, jolloin voi nauttia erikoiskahvin ja croissantin 5€ hintaan.

Päivää maauimalassa viettäville on kahvilassa tarjolla niin talon omia munkkeja kuin myös vegaanista pullaa. Täytettyjä leipiä, croissantteja sekä bageleita on tarjolla erilaisin täyttein nälän yllättäessä. Klo 11 avautuu lämmin keittiö, jolloin tarjolla on uuniperunaa salaatilla, annossalaatteja sekä esimerkiksi clubileipää.

– Jos kaipaa pientä syötävää, niin valmistamme dippimukeja, joissa on kasvistikkuja ja dippiä. Lisäksi asiakkaalla on mahdollisuus ostaa myös tikkuperunat sellaisenaan tai nakeilla tai lihapullilla ryyditettynä, jolloin siitä riittää snack-palaa useammalle, kertoo Tiina Mäki-Tulokas Maauimalan kahvilalta.

Erityisesti lapsiperheille on suunnattu piknikpaketti, joka koostuu mehusta, täytetystä patongista sekä dippikasviksista tai kauden marjoista, kun niitä alkaa olla saatavilla.

– Jäätelön nälkään on jäätelöaltaassa erilaisia vaihtoehtoja vegaanisesta vadelmasta, Classic-jäätelöön. Ja löytyy meiltä tänä vuonna myös pehmistäkin, makuina vanilja ja mango tai sekoitus. Pehmis myydään kippoon annosteltuna.

– Tuotevalikoimaa rakentaessa olemme pyrkineet huomioimaan niin urheilijat, kuntouimarit kuin lomalaisetkin. Siksi tuotteita löytyy niin urheilijoille kuin vegaaneillekin, gluteenittomin vaihtoehdoin ja sekä pienen että isomman nälän poistamiseen.