Tampereen suurin viinitapahtuma starttasi perjantai-iltapäivällä klo 14 jaloja juomia siemailuttaen.

Viime keväänä ensimmäistä kertaa järjestetty Tampere Wine Fest siemailtiin tunnelmallisessa Olympia-salissa. Huhtikuussa 2019 tapahtuma tarjoaa kosolti mittavammin maisteltavaa, sillä sekä viinintuottajat että vieraat intoutuivat asiasta siinä määrin, että siirtyminen suurempiin tiloihin oli välttämätöntä. Luvassa on tastingeja sekä muuta mielenkiintoista viinillistä ohjelmaa ja tietenkin jaloja juomia reilusti yli sadalta viinitilalta.

– Meille on oli jo viime vuoden puolella ilmoittautunut enemmän näytteilleasettajia kuin viime keväänä oli koko tapahtumassa ja osa on jo ilmaissut kiinnostuksensa tulla mukaan myös seuraavana vuonna, Tampere Wine Festin viinivoimanpesä Timo Jokinen kertoo innostuneena.

Wine Fest valtasi koko D-hallin itselleen ja vierailleen. Tilasta saatiin tunnelmallinen, viininmaisteluun sopiva milöö mm. tiputtamalla kattoa kankain ja tuomalla kangasta myös seinille.

– On mielenkiintoista, kuinka paljon Suomi näin monopolimaana kiinnostaa näitä viinitiloja. He varmaankin luottavat siihen, että ihmiset ja ravintolat tilaavat viinejä entistä enemmän suoraan ulkomailta.

Suomalaiset myös matkustavat viinin tiimoilta entistä enemmän, joten Wine Fest on hyvä tilaisuus saada viinitilakontakteja ja mennä omin päin tutustumaan tarjontaan.

Tapahtuma on myös viinillistä ohjelmaa tulvillaan. Jokinen paljastaa pari mielenkiintoista tärppiä Wine Fest -tarjonnasta.

– Sekä perjantaina että lauantaina on tarjolla bordeaux’laisen enologi Laetitia Ouspointourin viinisekoitus-workshop, jossa voi sekoittaa oman viininsä sen mukaan, pitääkö enemmän merlot’sta, cabernet’sta tai cabernet francista. Tuloksena on ainutlaatuinen ja omien makunystyjen myötäinen viini.

Luvassa on myös mielenkiintoisia Master Class -tastingeja, kuten Châteauneuf-du-Pape.

– Se on melko kallis 12-14 rypäleen eteläranskalainen sekoiteviini, jota monikaan ei oikeastaan vielä tunne. Nimikin on pahuksen pitkä ja hankala. Itse kutsun sitä tuttavallisesti höf nöf -viiniksi, Jokinen virnistää leikkisästi.

– Yksi tapahtuman kokokohdista on se, että Argentiinan suurlähetystö tulee paikalle omalla osastollaan. Ensimmäistä kertaa saamme suurlähetystön Tampereelle viinitapahtumaan.

Kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Timo Jokisen organisoima ensimmäinen Tampere Wine Fest järjestettiin Olympia-salissa, mutta tapahtuma on niin kovassa kasvuvauhdissa, että keväällä 2019 viinejä maistellaan suuremmissa tiloissa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Viinitastingit ja liput tastin-tilaisuuksiin

Liput tapahtumaan