Vottosen Vihellys (17,90€) sisältää Eero Vottosen suunnittelemaa broilerinlihapohjaista herkkutatti-timjamimakkaraa kanttarellipyttipannun ja timjamimajoneesin säestämänä.

Koska Tampella panostaa vahvasti kotimaisiin ja paikallisiin raaka-aineisiin, pidetään sama linja myös ravintolan Oktoberfest-juhlinnan tuoksinassa. Niin makkaraisissa annoksissa kuin maltaisissa juomissakin tuodaan esiin perinteisen saksalaisen olutjuhlan meininkiä suomalaisella Tampellan tyylillä.

– Ideana on tarjota hyvää kotimaista olutta ja hyvää kotimaista makkaraa! Meille tulee HKScanin ja eri keittiömestareiden yhteistyössä tekemiä makkaroita, joista oma keittiömestarimme Lasse Niemelä on kehittänyt erilaisia annoksia. Me olemme sitten Jalosen Outin kanssa miettineet annoksille kotimaiset suositusoluet, Marko Simunaniemi valottaa.

Huberin Huilu, Nürnbergin Günter ja Vottosen Vihellys poseeraavat siis kukin omanlaisensa annoksen päätähtinä juomakavereinaan mm. Honkavuoren vehnäolut Heili ja Malmgårdin Belge.

– Esimerkiksi Huberin Huilu on ihan törkeän hyvä makkara. Sitä on ollut meillä aikaisemmin lounaalla, Niemelä kertoo.

Annoksia voi maistella tiskin ääressäkin. Kotimaisten oluiden lisäksi Oktoberfestien ajaksi tarjolle tulee myös muutamia saksalaisia erikoisvehnäoluita.

Mikäli nälkä ei isommasti vatsaa pakota, mutta jotain pientä tekisi mieli tuopposen kylkeen tilata, löytyy Oktoberfest-valikoimasta vaikka porukan kesken naposteltavaksi sopiva Baijerin Pamaus. Siinä on valikoima erilaisia syötäviä olutsalamista chorizoon ja goudasta ilmakuivattuun kinkkuun sekä kapriksiin. Annos sopii myös jaettavaksi alkuruoaksi.

Kaikki suositusoluet ovat hanaoluita, joten niitä voi halutessaan maistella pienempienkin tuopillisten verran joko annoksen makumaisemaan yhdistellen taikka vaikka pienoisen Oktoberfest-oluttastingin operoiden.

Kaikki Okotoberfest-annokset maksavat 17,90€

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Tampellan suvi starttasi uusin kesäisin makukuvioin

Ravintola Tampella avautui kesään uudistunein annoksin, joita voi nauttia myös hulppeamaisemaisella terassilla koko makuvalikoiman mitalta. Ruoka-annoksista juomiin, tietenkin. Tampellan Lasset, keittiömestari Lasse Niemelä ja ravintolapäällikkö...
video

Finlaysonin alueen Kotkankalliolta vartioidaan Tammerkosken kansallismaisemaa

Näsijärven rantakalliolla Finlaysonin Palatsin puistossa on komea kotka, jonka siipien kärkiväli on yli neljä metriä. Kansallismaisemista, aivan Tammerkosken niskalla sijaitseva Kotkankallio on yksi Tampereen...

Tampellassa viikonloppumenuja ja uudenlaisia klassikoita – Teija Sinisalo kehittää alati ammattitaitoaan

Ravintola Tampellan uudistunut à la carte nostaa entistä enemmän makuklassikoita tarjontaan. Annokset luodaan kuitenkin Tampellan tyyliin sopiviksi modernein ottein. Niitä pöytiin tarjoilee tykätty vuoropäällikkö...