Koska Tampella panostaa vahvasti kotimaisiin ja paikallisiin raaka-aineisiin, pidetään sama linja myös ravintolan Oktoberfest-juhlinnan tuoksinassa. Niin makkaraisissa annoksissa kuin maltaisissa juomissakin tuodaan esiin perinteisen saksalaisen olutjuhlan meininkiä suomalaisella Tampellan tyylillä.
– Ideana on tarjota hyvää kotimaista olutta ja hyvää kotimaista makkaraa! Meille tulee HKScanin ja eri keittiömestareiden yhteistyössä tekemiä makkaroita, joista oma keittiömestarimme Lasse Niemelä on kehittänyt erilaisia annoksia. Me olemme sitten Jalosen Outin kanssa miettineet annoksille kotimaiset suositusoluet, Marko Simunaniemi valottaa.
Huberin Huilu, Nürnbergin Günter ja Vottosen Vihellys poseeraavat siis kukin omanlaisensa annoksen päätähtinä juomakavereinaan mm. Honkavuoren vehnäolut Heili ja Malmgårdin Belge.
– Esimerkiksi Huberin Huilu on ihan törkeän hyvä makkara. Sitä on ollut meillä aikaisemmin lounaalla, Niemelä kertoo.
Mikäli nälkä ei isommasti vatsaa pakota, mutta jotain pientä tekisi mieli tuopposen kylkeen tilata, löytyy Oktoberfest-valikoimasta vaikka porukan kesken naposteltavaksi sopiva Baijerin Pamaus. Siinä on valikoima erilaisia syötäviä olutsalamista chorizoon ja goudasta ilmakuivattuun kinkkuun sekä kapriksiin. Annos sopii myös jaettavaksi alkuruoaksi.
Kaikki suositusoluet ovat hanaoluita, joten niitä voi halutessaan maistella pienempienkin tuopillisten verran joko annoksen makumaisemaan yhdistellen taikka vaikka pienoisen Oktoberfest-oluttastingin operoiden.
Kaikki Okotoberfest-annokset maksavat 17,90€
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy