Aterian voi aloittaa esimerkiksi Lauluseuran lihakeitolla. Se sisältää yön yli haudutettua kotimaista häränhäntää rilleten muodossa, voissa paistettua perunaa, porkkanaa, lanttua ja sipulia sekä haudutuslientä.

Tampellan uudistuneen listan kantavana teemana toimivat lämmittäväiset aromit kevättalven kylmien kelien vastapainoksi. Nyt tahdotaan syödä sekä juoda tuhdimpia, täyteläisempiä ja syvempiä makuja.

– Mauilta kaivataan nyt syvyyttä. Sen vuoksi listalta löytyy esimerkiksi pitkään haudutettua naudanposkea ja poronpotkaa. Lauluseuran lihakeittoon on keitelty häränhäntälientä ja Höyrylaivurin kalansaalis -annokseen taas runsaan makuinen rapuliemi, kuvailee ravintolapäällikkö Lasse Haapa.

Juhlatalon nautaa eli kotimaista uunissa haudutettua naudanposkea ja haudutusliemestä valmistettua kastiketta, polentaaa sekä paistettua rosmariiniomenaa.

Täyteläisyys on pääsääntöisesti myös tämän viinivuodenajan juttu. Esimerkiksi Juhlatalon nautaa -annoksen kaveriksi valikoitui jo viime vuonna ennakkomaisteltu ja Espanjasta Tampellaan tilattu viini, Agricola de Cadalso Syrah.

– Viljelijäosuuskunta Madridin lähistöllä on valmistanut Syrah-rypäleestä kyseisen viinin, jota saatiin tilattua meille suoraan oman maahantuojan kautta. Nyt luotiin tälle viinille juuri sopiva annos.

Kala- ja äyriäispitoisille annosmauille puolestaan on valittu ajatukset jo kohti kesää kuljettava kepeä rosee, Mirabeau Rose. 

Lihakeittoannoksen liemi on muhiteltu häränhännästä kaikella hartaudella. Muhevamman makuista lientä saakin hakea.

– Lihakeitto on tässä laitettu palasiksi. Häränhäntää on haudutettu uunissa, minkä jälkeen sen lihasta on valmistettu rillette ja liemi taas valmistettu haudutusliemestä, kertoilee keittiömestari Lasse Niemelä.

Höyrylaivurin kalansaalis eli paistettua kampasimpukkaa, siikaa ja jättikatkaravunpyrstöjä, perunafondanttia, fenkolia, paahdettua luumutomaattia ja sahrami-rapulientä

Jälkiruokakatraasta esille nostetaan nimensä puolestä hilpeyttä herättävä Valkaisulaitoksen vanukasta. Lautasella komeilee syvän sininen mustikkainen vanukassyötäväinen, joten valkaisu lienee ”epäonnistunut”. Sekä maku että näkö ovat luonnollisesti kohdallaan. Juomakumppaniksi valikoituu Ainoa Wineryn mustikkainen ja vadelmainen Kuningatar. Tampellassa Ainoa Wineryn viinejä voi muuten nauttia myös kolmen viinin tastingin muodossa esimerkiksi aterian loppuhuipennuksena.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Valkaisulaitoksen vanukasta eli mustikkavanukasta, valkosuklaa-tonkapapukreemiä, kardemummaa ja mustikkaa. Juomaparina makuihin sointuu suomalaisen Ainoa Wineryn mustikkainen ja vadelmainen Kuningatar.

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

[AVOINNA SU 7.3.] Tampellan uudet maut syntyvät hartaasti hauduttamalla – Naudanposkea, häränhäntää, rapulientä

Tampellan uudistuneen listan kantavana teemana toimivat lämmittäväiset aromit kevättalven kylmien kelien vastapainoksi. Nyt tahdotaan syödä sekä juoda tuhdimpia, täyteläisempiä ja syvempiä makuja. – Mauilta kaivataan...

Tampellan jälkiruoat löytävät makukumppanit kotimaisen Ainoa Wineryn palkituista viineistä

Tampellan ravintolapäällikkö Lasse Haapa on toteuttanut pitkäaikaisen haaveensa ja kohottanut suomalaiset viinit aterian loppuhuipennukseksi. Nyt ravintolan jälkiruoille löytyy villimarjaisat viinikumppanit Ainoa Wineryn maineikkaista ja...

Silvaner-viikko: Tampellan menu & viinit

Syyskuun alussa Ravintola Tampellassa julistetaan yhdessä Saksan viinitiedotuksen kanssa saksalaisten silvaner-viinien ilosanomaa. Tampellan keittiömestari Lasse Niemelä on kehittänyt tapahtuman kunniaksi myös erityisen menun. Ravintolan viineistä vastaava Lasse Haapa iloitsee viinipaketille valikoituneiden...