Aterian voi aloittaa esimerkiksi Lauluseuran lihakeitolla. Se sisältää yön yli haudutettua kotimaista häränhäntää rilleten muodossa, voissa paistettua perunaa, porkkanaa, lanttua ja sipulia sekä haudutuslientä.

Tampellan uudistuneen listan kantavana teemana toimivat lämmittäväiset aromit kevättalven kylmien kelien vastapainoksi. Nyt tahdotaan syödä sekä juoda tuhdimpia, täyteläisempiä ja syvempiä makuja.

– Mauilta kaivataan nyt syvyyttä. Sen vuoksi listalta löytyy esimerkiksi pitkään haudutettua naudanposkea ja poronpotkaa. Lauluseuran lihakeittoon on keitelty häränhäntälientä ja Höyrylaivurin kalansaalis -annokseen taas runsaan makuinen rapuliemi, kuvailee ravintolapäällikkö Lasse Haapa.

Juhlatalon nautaa eli kotimaista uunissa haudutettua naudanposkea ja haudutusliemestä valmistettua kastiketta, polentaaa sekä paistettua rosmariiniomenaa.

Täyteläisyys on pääsääntöisesti myös tämän viinivuodenajan juttu. Esimerkiksi Juhlatalon nautaa -annoksen kaveriksi valikoitui jo viime vuonna ennakkomaisteltu ja Espanjasta Tampellaan tilattu viini, Agricola de Cadalso Syrah.

– Viljelijäosuuskunta Madridin lähistöllä on valmistanut Syrah-rypäleestä kyseisen viinin, jota saatiin tilattua meille suoraan oman maahantuojan kautta. Nyt luotiin tälle viinille juuri sopiva annos.

Kala- ja äyriäispitoisille annosmauille puolestaan on valittu ajatukset jo kohti kesää kuljettava kepeä rosee, Mirabeau Rose. 

Lihakeittoannoksen liemi on muhiteltu häränhännästä kaikella hartaudella. Muhevamman makuista lientä saakin hakea.

– Lihakeitto on tässä laitettu palasiksi. Häränhäntää on haudutettu uunissa, minkä jälkeen sen lihasta on valmistettu rillette ja liemi taas valmistettu haudutusliemestä, kertoilee keittiömestari Lasse Niemelä.

Höyrylaivurin kalansaalis eli paistettua kampasimpukkaa, siikaa ja jättikatkaravunpyrstöjä, perunafondanttia, fenkolia, paahdettua luumutomaattia ja sahrami-rapulientä

Jälkiruokakatraasta esille nostetaan nimensä puolestä hilpeyttä herättävä Valkaisulaitoksen vanukasta. Lautasella komeilee syvän sininen mustikkainen vanukassyötäväinen, joten valkaisu lienee ”epäonnistunut”. Sekä maku että näkö ovat luonnollisesti kohdallaan. Juomakumppaniksi valikoituu Ainoa Wineryn mustikkainen ja vadelmainen Kuningatar. Tampellassa Ainoa Wineryn viinejä voi muuten nauttia myös kolmen viinin tastingin muodossa esimerkiksi aterian loppuhuipennuksena.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Valkaisulaitoksen vanukasta eli mustikkavanukasta, valkosuklaa-tonkapapukreemiä, kardemummaa ja mustikkaa. Juomaparina makuihin sointuu suomalaisen Ainoa Wineryn mustikkainen ja vadelmainen Kuningatar.

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Pikilinnan kesäterassi Tammelassa

Tampereen terassit ja kesäkeitaat esittäytyvät

Nyt saa nauttia ulkona aurinkoisen lämpöisestä ilmasta, eikä tarvitse uhmata säiden jumalia! Tässä muutama terassikauden helmi Tampereella. Päivittelemme juttua parhaimmillaan!  Hämeenpuiston ja Hämeenkadun loppupään kesäterassit ja...
Riesling-viikot Tampereella

[17.–30.5.] Riesling & Co -viikot jälleen Tampereella

Rapsakat saksalaiset viinit piristävät haastavan vuoden jälkeen 60 huippuravintolassa ympäri Suomen. Tampereelta tapahtumassa on tänä vuonna mukana yhdeksän ravintolaa: Gastropub Nordic, Gastropub Tuulensuu, Ravintola...

[AVOINNA SU 7.3.] Tampellan uudet maut syntyvät hartaasti hauduttamalla – Naudanposkea, häränhäntää, rapulientä

Tampellan uudistuneen listan kantavana teemana toimivat lämmittäväiset aromit kevättalven kylmien kelien vastapainoksi. Nyt tahdotaan syödä sekä juoda tuhdimpia, täyteläisempiä ja syvempiä makuja. – Mauilta kaivataan...