DJ Juissi ja keittiöpäällikkö Eeva Heino ovat uudenvuoden juhlan vinyylisinkkusävelten ja makujen arkkitehteja.

Tammerin upea sali säkenöi uudenvuodenaaton juhlinnassa niin komeiden puitteiden kuin runsaan juhlapöydän ja myös juhlamusiikin toimesta. Illan makukirjon on huolella suunnitellut keittiöpäällikkö Eeva Heino, musiikista vastaa tyylillä DJ Juissi.

– Illan ruoka kunnioittaa uudenvuodenperinteitä, mutta on meidän näköistämme. Eli esimerkiksi nakit ja perunasalaatti tarkoittavat Tammerin omaa fenkoli-timjamituoremakkaraa, jonka Teivon Liha meille valmistaa ja paahdetuista perunoista valmistettua maalaisperunasalaattia, Heino raottaa juhlaruokatarjontaa.

Uudenvuodenjuhla järjestetään nyt kolmatta kertaa. Vaikka Tammerissa monet juhlapäivät ovat perinteisesti tapahtumia, jotka tuovat sukulaiset useankin sukupolven mitalta yhteen, on uusivuosi muotoutunut Heinon mukaan selvemmin ystävien juhlaksi. Ja mikä olisikaan tyylikkäämpi paikka toivottaa alkava vuosi tervetulleeksi hyvän ruoan, musiikin ja seuran äärellä.

– Salissa on aina todella hyvä tunnelma. Vaikka se on juhlava, se ei ole silti pönöttävä. Iltapukuun ei ole pakko pukeutua, vaan täällä voi juhlistaa hyvin rennosti alkavaa vuotta yhdessä ystävien kanssa. Tietenkin Juissin musiikkikin tuo sitä rentoutta tunnelmaan, Heino kuvailee.

Illassa tulee soljumaan suomalainen jazz-iskelmä aidoilta vinyylisinkuilta soitettuna.

– Haen musiikilla sellaista juhlavaa tunnelmaa, historiaa henkivään saliin sopivaa. Sinne sopii mielestäni hyvin juuri 50- ja 60-luvun suomalainen jazz-iskelmä, joka on melodista ja mukavaa kuunneltavaa, DJ Juissi summaa.

Juhlava buffet-illallinen on katettuna Tammerin saliin maanantaina 31.12. kello 18-22.

UUDENVUODEN AATON ILLALLINEN 31.12.2018

Jääkellarinlohta ja sinappikastiketta
Sillikaviaaria palttoonnapilla
Aurajuustosilakoita
Madeirasilliä
Sinappisilliä
Tilliperunoita

Ylikypsää härän entrecoteeta ja pikkelöityä punasipulia
Savuporo-tuorejuustokakkua
Kotijuustoa ja kirsikkahilloketta
Linssejä, fetaa ja kesäkurpitsaa
Maalaisperunasalaattia
Paahdettua kurpitsaa, gorgonzolamoussea ja siemeniä
Tomaatteja ja mozzarellaa
Yrteillä marinoituja oliiveja
Vihersalaattia

Leipälajitelma ja kirnuvoita

Tammerin omaa fenkoli-timjamiraakamakkaraa
Kokonaisena kypsennettyä naudan ulkofilettä ja yrttikastiketta
Paahdettuja suolaperunoita
Lämmintä juuressalaattia

Herkullinen jälkiruokapöytä, sisältäen muun muassa: tiramisua, Tammerin suklaatryffeleitä,
kotimaisia juustoja ja leikattuja hedelmiä.

Kahvia, teetä

55,00 €, AO 53,00 €

Lapset 1 € / ikävuosi

Suositusviinit:

Botter Brut Spumante, 38,90€ / plo
Uma Malbec, Argentiina, 46,10€ / plo
Les Jamelles Pinot Gris, IGP Pays d’Oc, Ranska, 55,50€ / plo