Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali

Tanssivirtaa-festivaali järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti lokakuussa 20.-25.10.

Tanssivirtaa Tampereella –nykytanssifestivaali haluaa osaltaan olla edistämässä tanssielokuvien heikkoa asemaa Suomessa. Tarkoituksena on lisätä tanssielokuvien näkyvyyttä pitämällä tanssielokuvat festivaalin ohjelmistossa myös tulevaisuudessa. Tanssivirtaa-festivaalin kotimaisten tanssielokuvien näytös esittää kymmenen lyhytelokuvaa vuosilta 2015-2020. Elokuvissa yhteistä on kulkemisen ja matkaamisen teemat.

Hetken keltainen. Kuvaaja Ilkka Saastamoinen.

Lauantaina Arthouse Cinema Niagarassa nähtävän tanssiaiheisen lyhytelokuvien näytöksen on kuratoinut elokuvantekijä ja tanssielokuvan asiantuntija Kati Kallio. 2008 alkaen hänen taiteellinen työskentelynsä on keskittynyt tanssielokuvaan ja hänen lyhytelokuviaan on esitetty useilla kansainvälisillä festivaaleilla ja televisiossa. Suomalaisen tanssielokuvan edistäjänä ja pioneerina Kati Kallio on työskennellyt kotimaisen tanssielokuvan aseman parantamiseksi Loikka Kontakti ry:ssä, missä hän vastasi tanssielokuvan yleisötyöstä vuoteen 2014 kehittäen muun muassa työpajakonsepteja lasten ja nuorten parissa tehtävään kasvatustyöhön. Kallio toimi Loikka Festivaalin taiteellisena johtajana vuosina 2015-18.

Lokakuulle siirtynyt festivaali järjestetään rajatulla katsojamäärällä sekä OKM:n ja THL:n turvallisuusohjeet huomioiden. Pyydämme kaikkia festivaalin kävijöitä tutustumaan festivaalin turvallisuusohjeisiin ennen esityksiin saapumista. Tanssivirtaa-festivaali järjestetään 20.-25.10.2020. Ohjelmisto ja festivaalin turvallisuusohjeet löytyvät  festivaalin verkkosivuilta.

 

Ohjelmisto

Ti 20.10. klo 19 Riku Lehtopolku ja Mikko Makkonen: Levoton maa
Ke 21.10. klo 19 Valtteri Raekallio: Muistikuvia – Recollections
To 22.10. klo 19 f-ART House: BODYCTRL
Pe 23.10. klo 19 Joona Halonen: Hetken keltainen

La 24.10. Tanssivirtaa-kaupunkivaellus
klo 17-18.30 Kotimaisia tanssielokuvia, Arthouse Cinema Niagara
klo 18.30-20 vaellus kaupungin halki reitille sijoittuvien esityksellisten etappien kautta
klo 20-00 Tanssivirtaa-festivaalin Klubi-iltamat, Sara Kovamäki: Joy of Nude Life Blue, Liikelaituri

Su 25.10. klo 19 Jenni-Elina von Bagh: Posthuman days

Näytökset tiistaista perjantaihin sekä sunnuntaina Hällä-näyttämöllä.

 

Tapahtuma > Festivaalit


Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali

 ti 20.10. – su 25.10.

 Hintaluokka: Useita lipunhintoja 
 Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Hällä-näyttämö

Hällä-näyttämö
 Hämeenkatu 27
Tampere

 Hotellit läheisyydessä


Hämeenkadun varrella sijaitseva entinen elokuvateatteri on Tanssiteatteri MD:n koti ja palvelee erinomaisesti erilaisten yksittäisten tapahtumien ja seminaarien estradina. Loivasti nousevassa katsomossa on hyvä näkyvyys ja intiimi tunnelma ja sen akustiset ominaisuudet mahdollistavat vaativatkin äänelliset kokonaisuudet.