KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

Jarkko Mattila on ruoanlaittoon tinkimättömyydellä ja antaumuksella suhtautuva keittiövelho.

Syksy on saapunut satokauden runsauksineen. Kausivaihtelu näkyy komeassa kellariravintola Tiiliholvissa selkeästi sekä viini- että ruokalistalla.

Tiiliholvin hovimestari Mika Lintula valikoi ravintolan viinit pitkälti ruokatarjonnan makumaailmojen mukaan. Syksyä kohti mentäessä maut muuttuvat voimakkaammiksi ja täyteläisemmiksi niin viinilaseissa kuin lautasillakin. Syyskauden à la carte -listan annoksista Mika ja keittiövelho Jarkko Mattila nostavat esiin alkuruoista yllätyksellisen kampasimpukka- ja haukiannoksen. Pääruoista omenainen peltopyy on miesten suosikki.

Tiiliholvin suosittu 5-ruokalajinen yllätysmenu on saanut 8-annoksisen isoveljen. Yllätysmenut ovat hyvin kiitollisia tilattavia, sillä paitsi että valikoimisen vaiva väistyy kiireettömän nautiskelun tieltä, tulee usein maisteltua myös raaka-aineita, joita ei itse tulisi tilanneeksi ja on kenties jäänyt tutustumatta hyvinkin suunmyötäisiin makuihin. Osaavan keittiömestarin käsiin uskaltaa heittäytyä helposti.

– Yllätysmenu on yllätys, mutta annoksista löytyy tällä hetkellä syksyisiä makuja: kalaa, riistaa, sieniä, keittiömestari Jarkko Mattila luettelee ja paljastaa pienellä maanittelulla, että peltopyy on saattanut vihellellä itsensä lautaselle.

Selkeyttä ja aitoja makuja

Tiiliholvissa kuten Euroopassa yleensäkin on palattu takaisin yksinkertaisempiin ja selkeämpiin annoskokonaisuuksiin, joissa maku on ehdottomasti tärkein.

– Jos ylimääräisellä kikkailulla ei saada makua ja ruoka-annosta sinänsä parannettua, niin se on melko turhaa. Maku on kaikkein tärkein. Ennemmin selkeästi vain hyvä kastike ja hyvä liha. Ja kastikkeet ovatkin meillä Tampereen parhaat.

Tiiliholvin kaikki kastikkeet ovat täysin suurustamattomia, joten jauhoja niistä ei löydy. Kastikkeen pohjana olevia liemiä keitellään jopa vuorokausien ajan.

– 10 litrasta saattaa jäädä redusoinnin eli kokooon keittämisen jälkeen jäljelle noin 2,5 litraa valmista tuotetta, Jarkko valottaa.

 

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Annoskuvat: Tiiliholvi

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Holvin Piha on kesälounasravintola Tiiliholvin sisäpihalla – ranskalaistyylistä rentoa ruokaa

Holvin Pihan kesälounas päättyy 4.8.2023. Syksyllä voi olla pop up -tapahtumia Holvin Piha -sisäpiharavintola piilee aivan kaupungin ytimessä, mutta silti suojassa niin ihmis- ja liikennevilinältä...
Tiiliholvi - klassikkoravintola Tampereella

Tiiliholvin syksy on oodi riistalle ja lähiraaka-aineille

Tiiliholvin syksyiseltä listalta löytyy niin savustettua poroa, järvikalakrokettia kuin lampaan sisäfileetäkin. Suosituimmaksi pääruoka-annokseksi on pyrähtänyt sorsa, joka onkin suoranainen riistakauden suurherkku. Sitä saadakseen...
Vapun kabinetit

Onko teillä kova, kantava ääni? – Tiiliholvin kabineteissa voit pitää hauskaa yksityisemmin

Viisikymmenvuotias Ravintola Tiiliholvi on loistava juhlapaikka, jossa hauskanpitoon suorastaan kehotetaan. Tiilien suojassa ravintolajuhlintaan saa kuulua remakkakin ilonpito. Kellariravintolasta löytyy neljä kabinettia, joiden punatiilistä ladotut massiiviset...