KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

Jarkko Mattila on ruoanlaittoon tinkimättömyydellä ja antaumuksella suhtautuva keittiövelho.

Syksy on saapunut satokauden runsauksineen. Kausivaihtelu näkyy komeassa kellariravintola Tiiliholvissa selkeästi sekä viini- että ruokalistalla.

Tiiliholvin hovimestari Mika Lintula valikoi ravintolan viinit pitkälti ruokatarjonnan makumaailmojen mukaan. Syksyä kohti mentäessä maut muuttuvat voimakkaammiksi ja täyteläisemmiksi niin viinilaseissa kuin lautasillakin. Syyskauden à la carte -listan annoksista Mika ja keittiövelho Jarkko Mattila nostavat esiin alkuruoista yllätyksellisen kampasimpukka- ja haukiannoksen. Pääruoista omenainen peltopyy on miesten suosikki.

Tiiliholvin suosittu 5-ruokalajinen yllätysmenu on saanut 8-annoksisen isoveljen. Yllätysmenut ovat hyvin kiitollisia tilattavia, sillä paitsi että valikoimisen vaiva väistyy kiireettömän nautiskelun tieltä, tulee usein maisteltua myös raaka-aineita, joita ei itse tulisi tilanneeksi ja on kenties jäänyt tutustumatta hyvinkin suunmyötäisiin makuihin. Osaavan keittiömestarin käsiin uskaltaa heittäytyä helposti.

– Yllätysmenu on yllätys, mutta annoksista löytyy tällä hetkellä syksyisiä makuja: kalaa, riistaa, sieniä, keittiömestari Jarkko Mattila luettelee ja paljastaa pienellä maanittelulla, että peltopyy on saattanut vihellellä itsensä lautaselle.

Selkeyttä ja aitoja makuja

Tiiliholvissa kuten Euroopassa yleensäkin on palattu takaisin yksinkertaisempiin ja selkeämpiin annoskokonaisuuksiin, joissa maku on ehdottomasti tärkein.

– Jos ylimääräisellä kikkailulla ei saada makua ja ruoka-annosta sinänsä parannettua, niin se on melko turhaa. Maku on kaikkein tärkein. Ennemmin selkeästi vain hyvä kastike ja hyvä liha. Ja kastikkeet ovatkin meillä Tampereen parhaat.

Tiiliholvin kaikki kastikkeet ovat täysin suurustamattomia, joten jauhoja niistä ei löydy. Kastikkeen pohjana olevia liemiä keitellään jopa vuorokausien ajan.

– 10 litrasta saattaa jäädä redusoinnin eli kokooon keittämisen jälkeen jäljelle noin 2,5 litraa valmista tuotetta, Jarkko valottaa.

 

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Annoskuvat: Tiiliholvi

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

PE-LA 25.-26.10. | Sadan kynttilän illat Tiiliholvissa tunnelmoidaan tyystin kynttilänvalossa

Tiiliholvin suosittu 100 kynttilän ilta järjestetään tänä syksynä perjantaina ja lauantaina 25.-26.10. Sadat kynttilät valaisevat ravintolan upean punatiiliholvisen salin ja koko pimeän syksyn. – Illan aikana ravintolasalista...

Onko teillä kova, kantava ääni? – Tiiliholvin kabineteissa voit pitää hauskaa pikkujouluissa

Viisikymmenvuotias Ravintola Tiiliholvi on loistava juhlapaikka, jossa hauskanpitoon suorastaan kehotetaan. Pikkujoulukaudella ravintolajuhlintaan saa kuulua remakkakin ilonpito. Kellariravintolasta löytyy neljä kabinettia, joiden punatiilistä ladotut massiiviset seinät...

Tiiliholvi on liekeissä! – Liekitysviikot 12.10.2019 asti

Ravintola Tiiliholvissa liekit tanssivat kattoa kurkotellen, kun Liekitysviikot loimuavat erikoismenun myötä. Menun annokset hehkuvat tavalla jos toisellakin. Lisäksi liekehdintä vielä tapahtuu monen annoksen kohdalla...