Kansainvälisen tyttöjen päivän tarkoituksena on nostaa esiin syrjintää, jota tytöt kohtaavat ikänsä ja sukupuolensa vuoksi. Solo Sokos Hotel Torni Tampere ja Original Sokos Hotel Ilves ovat kunnioittaneet ajatusta Planin aloitteesta vietettyyn tapahtumaan, jota vietettiin ensimmäisen kerran vuonna 2012.

Vastikään Suomen vastuullisimmaksi valitussa hotelliketjussa kerätään vaikka kumisaappaita niitä tarvitseville lapsille. Sokos Hotelleissa tehdään vuoden varrella ekologisesti kestävien asioiden lisäksi paljon sosiaalisia vastuullisuustekoja, joilla halutaan vähentää yhteiskunnallista eriarvoisuutta. Vastuullinen hotelli on omassa lähiyhteisössään myös kestävä yhteistyökumppani.

Tampereella huomioidaan Vauvoja, veteraaneja ja pöytätapoja

Kerran vuodessa Original Sokos Hotel Ilveksen maineikas yökerho muuttuu päiväkerhoksi, kun paikalle saapuu parisen sataa päiväkotilasta Pirkanmaan alueelta. Kyse on hotellin perinteisestä lasten päivä -tempauksesta. Nuoret kutsuvieraat kokoontuvat Ball Room -juhlatilan kristallikruunujen loisteeseen, perehtyvät pöytätapoihin sekä nauttivat herkuista ja lavaesityksistä ennen kiihkeää tanssahtelua yökerhossa.

Toinen Sokos Hotel Ilveksen tärkeä perinne on sotaveteraanien huomioiminen. Ilveksen itsenäisyysjuhlassa 5.12. on jo vuosia kerätty rahaa sotaveteraanien virkistystoimintaan. Sotaveteraaneja kutsutaan myös itsenäisyysvastaanotolle. Joulun alla sotiemme sankareille järjestetään ohjelmallinen joulupuurotilaisuus hotellissa.

– Erilaisten sidosryhmien huomioiminen on henkilökunnallemme ehdottomasti työn suola, iloitsee hotellinjohtaja Irmeli Puolanne.

– Koko henkilöstö päälliköt mukaan lukien haluaa olla läsnä asiakkaita palvelemassa näinä erityisinä päivinä, Puolanne jatkaa.

Green Key -hotelleina Tampereen Sokos-hotellit pitävät hyvää huolta myös ympäristöstä.

Alueellisten sidosryhmien huomioiminen on luonteva osa suomalaisen Sokos Hotels -ketjun vastuullisuustyöskentelyä. Ideat alueelliseen vaikuttamistyöhön tulevat usein henkilökunnalta. Turussa Original Sokos Hotel Hamburger Börsin yökerhon henkilökunta halusi kerätä kuukauden ajan juomarahansa lahjoittaakseen ne TYKS:n lastenosastolle. Turun Osuuskauppa kuuli tempauksesta ja tuplasi yökerhossa kerätyn summan. Rahoilla hankittiin pelejä ja leluja, jotka toimitettiin yhdessä ketjun Onni Orava -maskotin kanssa sairaiden lasten iloksi.

Rovaniemellä Original Sokos Hotel Vaakuna on järjestänyt yhdessä Hope ry:n paikallisryhmän kanssa muun muassa kumppari- sekä joululahjakeräyksiä. Keskellä kaupunkia sijaitseva hotelli on osoittautunut oivalliseksi keräyspaikaksi, jonne myös paikalliset asukkaat ovat tuoneet ahkerasti lahjoituksia.

– Viime vuoden joulukeräys yllätti iloisesti tuloksellaan sekä hotellin väen että Hope ry:n, kertoo hotellipäällikkö Tiina Määttä. Rovaniemellä on tehty alueellista yhteistyötä myös paikallisten ensi- ja turvakotien kanssa, jonne lahjoitettiin käytöstä poistuneita astioita.

Kummiurheilija löytyi marginaalilajista

Kuluneen kauden ajan Sokos Hotels -ketju on tehnyt yhteistyötä kummiurheilijansa, alppilaskija Santeri Kiiverin kanssa. Kiiveri viimeistelee parhaillaan menestyksekästä kauttaan, jonka aikana hän sijoittui maailmancupissa kuudenneksi sekä laski neljännelle sijalle uransa ensimmäisissä paralympialaisissa. Nuoren alppilaskijan tukeminen on osa Sokos Hotels -ketjun vastuullisuustyötä. Myös suomalaisen paraurheilun tunnettuuden kasvattaminen koetaan hotelliketjussa tärkeänä ja mieluisana tehtävänä.

Sokos Hotels valittiin maan vastuullisimmaksi hotelliketjuksi neljättä vuotta peräkkäin pohjoismaisessa kestävän kehityksen Sustainable Brand Index -brändivertailussa. Vuosittaisessa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa tehtävässä tutkimuksessa lähes 30 000 kuluttajaa arvioi yli 750 brändiä muun muassa sen mukaan, kuinka vastuullisina he brändejä pitävät.

Sokos Hotels on jakautunut kolmeen erilaiseen hotellityyppiin tarjotakseen yksilöllisiä hotellielämyksiä kaikille. Original-hotelli on sydämeltään suomalainen, tuttu ja turvallinen. Break-hotelli on paljon kaivattu tauko ja osa rentouttavaa tai aktiivista irtiottoa arjen keskellä. Solo-hotelli on joko klassikko tai syntyy sellaiseksi. Jokaisella Sololla on oma ainutlaatuinen luonne ja persoona. Sokos Hotels on Suomen vastuullisin, luotetuin ja arvostetuin hotelliketju. Ketjuun kuuluu 50 hotellia Suomessa, Virossa ja Venäjällä.

www.sokoshotels.fi