Huippusuosion saanut Porvoon ruokatapahtuma Smaku starttasi tour-henkisenä ruokamatkailutapahtumana aurinkoisessa Naantalissa, jossa juhlitaan samanaikaisesti myös Naantalin Musiikkijuhlien 40-vuotisfestivaaleja.
Alkukesä on Naantalin parasta aikaa! Viikolla kylpyläkaupungissa voi Smaku-nautiskella leppoisasti vierasvenesataman äärellä – lauantaina ruokatapahtuma huipentuu makujen iloitteluun Kaivohuoneella.
Varmasti yksi syy Smakun menestykseen kesäisenä ruokatapahtumana on annosten houkutteleva hinta. 7 euroa usein varsin mukavan kokoisesta maisteluannoksesta ei ole liian vähän ollakseen uskottava, eikä liian kallis nostaakseen kynnystä maistella useampiakin annoksia. Tärkeässä roolissa on myös lähiraaka-aineiden ja -tuottajien hyödyntäminen annoksissa.
Smaku Tourin aikana 6.-14.6.2019 on mahdollisuus kierrellä maistelemassa ravintoloiden ja kahviloiden Smaku-annoksia ravintoloissa paikan päällä. Jokainen ravintola toteuttaa Smakua varten maisteluversion vähintään yhdestä alku-, pää- tai jälkiruoka-annoksesta.
Viikonlopun päätapahtumassaan lauantaina 15.6. huipentuva Smaku kokoaa kaikki ravintola-antimet yhteen. Upeassa Kaivohuoneen salissa voi maistella silloin kaikkia herkullisia annoksia.
Naantalin SMAKU Tourissa mukana
Tutustu annoksiin tarkemmin tapahtuman kotisivuilla.
After Sail 714
Amandis
Café Santala
Herrankukkaro
Naantalin Kaivohuone
S/S Ukkopekka
Valborg
Naantalissa pääsee jo kokemaan Turun saariston merellisen tunnelman, mutta lomaan kannattaa yhdistää rengastien upeat kohteet.
Elokuussa ruokamatkailijat suuntaavat jälleen Smaku Porvoo -tapahtuman, joka järjestetään silloin jo neljättä kertaa 12.-24.8.2019. Mukana on ennätykselliset 21 ravintolaa ja kahvilaa.
Kuvat Toni Honko, Kohokohdat ja Naantalin Matkailu Oy