Höyrylaiva s/s Ukkopekka saapuu Naantaliin. Turusta tulevat pääsevät Smakun herkkujen hellään huomaan jo höyrylaivan kannella © Naantalin Matkailu Oy, kuvaaja Esko Keski-Oja

Huippusuosion saanut Porvoon ruokatapahtuma Smaku starttasi tour-henkisenä ruokamatkailutapahtumana aurinkoisessa Naantalissa, jossa juhlitaan samanaikaisesti myös Naantalin Musiikkijuhlien 40-vuotisfestivaaleja.

Alkukesä on Naantalin parasta aikaa! Viikolla kylpyläkaupungissa voi Smaku-nautiskella leppoisasti vierasvenesataman äärellä – lauantaina ruokatapahtuma huipentuu makujen iloitteluun Kaivohuoneella.

Varmasti yksi syy Smakun menestykseen kesäisenä ruokatapahtumana on annosten houkutteleva hinta. 7 euroa usein varsin mukavan kokoisesta maisteluannoksesta ei ole liian vähän ollakseen uskottava, eikä liian kallis nostaakseen kynnystä maistella useampiakin annoksia. Tärkeässä roolissa on myös lähiraaka-aineiden ja -tuottajien hyödyntäminen annoksissa.

Smaku Tourin aikana 6.-14.6.2019 on mahdollisuus kierrellä maistelemassa ravintoloiden ja kahviloiden Smaku-annoksia ravintoloissa paikan päällä. Jokainen ravintola toteuttaa Smakua varten maisteluversion vähintään yhdestä alku-, pää- tai jälkiruoka-annoksesta.

Viikonlopun päätapahtumassaan lauantaina 15.6. huipentuva Smaku kokoaa kaikki ravintola-antimet yhteen. Upeassa Kaivohuoneen salissa voi maistella silloin kaikkia herkullisia annoksia.

Naantalin SMAKU Tourissa mukana  

Tutustu annoksiin tarkemmin tapahtuman kotisivuilla.

After Sail 714
Amandis
Café Santala
Herrankukkaro
Naantalin Kaivohuone
S/S Ukkopekka
Valborg

Naantalin rantakalliot löytyvät molemmin puolin vanhaakaupunkia. Kuva Visit Naantali

Naantalissa pääsee jo kokemaan Turun saariston merellisen tunnelman, mutta lomaan kannattaa yhdistää rengastien upeat kohteet.

Elokuussa ruokamatkailijat suuntaavat jälleen Smaku Porvoo -tapahtuman, joka järjestetään silloin  jo neljättä kertaa 12.-24.8.2019. Mukana on ennätykselliset 21 ravintolaa ja kahvilaa.

Kuvat Toni Honko, Kohokohdat ja Naantalin Matkailu Oy