Skyn vuoropäällikkö Kristian Konttinen, suurten merien ja villien sisävesien taituri, huolehtii vieraista yhdessä Hopealinjojen ravintolatoimenjohtaja Anette Mellinin (vas.) ja vaihtomiehistön vuoropäällikkö Eveliina Korkalaisen kanssa. Muissakin merkeissä jo pitkään yhdessä työskennelleen Hopealinjojen porukan yhteishenki on hyvä ja tiimityöskentely saumatonta.

M/S Silver Sky on Hopealinjojen moderni helmi, joka palvelee mainingeilla uudistunein antimin. Eikä risteileminen jää suinkaan pelkäksi kesäkauden puuhaksi, sillä Skylla on ankkurit irti sydäntalven jäihin asti moninaisin teemaristeilyin. Ja kun Pyhäjärvi pääsee lopulta tuhtiin jäähän asti, juhlistetaan ja nautiskellaan paatilla laiturista käsin.

– Tämä on sellainen fiini rouva, joka tarjoaa tyylikkäät tilat suurillekin seurueille. Skylla on täysiverinen ravintola ja suuri keittiö, jossa voi laittaa ihan minkälaista ruokaa ja toteuttaa minkälaisia teemoja tahansa, laivan ruokatuotteen upeasti uudistanut ravintolatoimenjohtaja Anette Mellin kuvailee Hopealinjojen uusinta alusta.

Skylla voi toki lähteä laineille ruokailemattakin, vaikkapa kuplivaisella kilistellen. Lisäksi luvassa on erilaisia teemallisia, pääosin jaloihin juomatuotteisiin liittyviä risteilyitä.

M/S Silver Sky

Skyhin Jarilla on ollut erityinen suhde jo aivan laivan synnystä saakka. Hopealinjojen laivatoimenjohtaja Jari Niemellä on aivan erityinen suhde Silver Sky:hin – Olen ollut mukana jo laivan suunnitteluvaiheessa. Valvoin Turkissa telakalla rakennusprosessia ja ajoin laivan Suomeen.

Pikkujoulujuhlinta sisävesilaineilla antaa kekkeröinnille aivan oman säväyksensä. Valaistu laiva loistaa tummalla järvenselällä tunnelmallisesti ja seurue sekä tunnelma pysyvät hyvin hallussa. Jokavuotisella uudenvuodenristeilyllä pääsee kokemaan lisäksi tietenkin säkenöivän ilotulituksen laineilta käsin.

– Etenkin yritysporukat ovat pitäneet myös siitä, että laivalla seurue pysyy kasassa. Maissa kun porukka lähtee helposti hajaantumaan kesken illanvieton, laivatoimenjohtaja Jari Niemi kertoo.

Mikäli mielii pienemmällä porukalla laineille juhlistamaan, ei koko paattia välttämättä tarvitse varata omaan käyttöön. Hopealinjat järjestää marras- ja joulukuussa kaikille avoimia risteilyjä, joilla vaikkapa pikkujoulua juhlistaa. Esimerkiksi laivan yläosan voi saada aivan oman seurueensa käyttöön.

Sky seilaa selällä pitkälle talveen asti, ja kun Pyhäjärvi saa lopulta kunnon jääkannen, jatkuu toiminta Laukontorin laiturissa mm. yksityistilaisuuksien merkeissä. Tarkoitus on ensimmäistä kertaa myös pitää paatti avoinna joululounastajille Laukontorin satamassa.

– Joululounaalle voivat tulla kaikki yksittäisistä asiakkaista yritysryhmiin, valottaa Mellin antimia suunnitellen.

Syyskauden kohokohdat

Katso kaikki risteilyt ja tapahtumat

HOPEALINJAT

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Skyn menut elävät sesonkien mukaan: nyt parhaan sieniajan ollessa käsillä on lähivesien siika saanut kaverikseen kanttarellirisottoa.

Artikkelin ensijulkaisu vuodelta 2017. Muokannut Toni Honko, Kohokohdat.fi