Sasoriin voi piipahtaa vallan mainiosti myös viinille niin tunnelmallisiin pöytäryhmiin kuin viiinibaarin tiskillekin. Valtaosa viineistä on biodynaamisia tai luomuviinejä. Natural-viinit valtaavat Sarin Sorrin (oik.) mukaan alaa myös.

Laadukas viini on alusta asti ollut olennainen osa Sasoria. Sisälle voikin piipahtaa helposti myös pelkästään lasilliselle tai vaikkapa teemalliseen tastingiin. Niitä järjestetään kaikille avoimina tai tilauksesta ryhmille.

– Etsimme koko ajan tuntemattomampia viinimaita ja rypäleitä, ravintoloitsija Sari Sorri kertoo.

Viinikurssit, niin kaikille avoimet kuin tilauksesta ryhmille järjestettävät, ovat suosittu ja mielenkiintoinen tapa tutustua paitsi viineihin, myös samanhenkisiin ihmisiin. Ovatpa Sasorin asiakkaat innostuneet asiasta siinä määrin, että heidän aloitteestaan on perustettu Sasorin Viiniklubi omine Facebook-ryhmineen. Sinne toivotetaan tervetulleiksi kaikki ravintolan viineistä kiinnostuneet. Jäsenille on tarjolla erityisiä tastingeja erityiseen hintaan, ja ensi keväällä on jopa luvassa Espanjan viinitiloille suuntautuva viinimatka.

Sasorista seurueille tilattavat tastingit istahtavat erityisen hyvin vaikkapa illallisen alkuun mielenkiintoiseksi ohjelmanumeroksi. Ohjattujen tastingien lisäksi henkilökunta opastaa mielellään myös omin päin maistelevia.

Herkuttelumahdollisuuksia lisää nyt myös ravintolan Coravin-laite, joka mahdollistaa viinin nauttimisen pienissä erissä korkkia poksauttamatta. Viini kaadetaan lasiin ohuen, suojakapselin ja korkin läpi työnnetyn neulan avulla. Kun viiniä kaadetaan neulan läpi, Coravin korvaa pullosta kaadetun viinin argonkaasulla. Happi ei pääse vaikuttamaan pulloon jäävään viiniin.

– Meillä voi maistella aivan huippuviinejä ihan senttilitroittain. Ei siis tarvitse välttämättä ostaa lasillista tai koko pullollista, Sorri kertoo innoissaan.

Sasorin viinitastingit sisältävät ohjauksen lisäksi aina useampia viinejä reiluin kaadoin ja lisäksi maistelulautasen. Näin myös syksyn ensimmäisessä avoimessa tastingissa, jossa uppoudutaan kuohuviinien valmistukseen ja eroihin, samppanjan historiaan ja luonnollisesti maistettaviin viineihin.

20.9. klo 18 Huippukuohuviinit-tasting Hinta: 40€/hlö, sisältäen opastuksen, viinit (Tsarine Champagne brut, Natural samppanja Come des Tallants Zéro Dosage, Gramonan huippu-cava Tres Lustros) ja maistelulautasen. Kesto: noin 1,5h.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko Lifestyle Media Oy
Tasting-kuva: Sari Sorri

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Sasorin uudistuneella pöytiintarjoillulla lounaalla 4 eri annosvaihtoehtoa + à la carte

Sasorin lounaalla annokset saapuvat pöytiin nopeasti ja tarjoavat mahdollisuuden seesteiseen ja maukkaaseen lounashetkeen kaikessa rauhassa pöydän ääressä istuen. Kovin monista ravintoloista ei edes pöytiintarjoiltua...

Kaupungin kesäkeidas on Tampereen uusin ravintolakeskittymä: Sorsapuiston ravintolat esittäytyvät

Jos Sorsapuistoa pitäisi kuvailla, se on vähän niin kuin Central Park tai Lontoon Hyde Park, muttei siellä päinkään. Tamperelaisia kaupunkilaisia näkee piknikillä, ottamassa aurinkoa, nautiskelemassa...

LA-SU 25.-26.5. | Riesling & Spätburgunder -viikot Tampereen ravintoloissa

Saksalainen riesling on jo pitkään ollut suuressa suosiossa sekä meillä Suomessa että kansainvälisessa gastronomisessa maailmassa. Myös pinot noir alias spätburgunder on nousussa. Tampereen ravintolat osallistuvat jälleen...