Gastropub Tuulensuu pistää kuplien oikein kunnolla, sillä perinteisiä samppanjaviikkoja on tänä vuonna laajennettu myös kuohuvien puolelle.
– Laajensimme perinteistä samppanjateemaa nyt koskemaan myös kuohuviinejä. Siten tarjolla on myös hieman edullisempia tuotteita, ravintoloitsija Sami Lappalainen kertoo.
Lasillisen tai pullollisenkin kylkeen voi ottaa myös makuun sopivaa pikkupurtavaa eli erilaisia cocktailpaloja.
Poreilevien viikkojen aikana yksitellen lasitarjoilussa on mm. monia omatuontisamppanjoita sekä -kuohuvia, joita ei saa mistään muualta Suomessa. Tuulensuun samppanjakellarissa poksauttamista odottaakin kaikkinensa kunnioitusta herättävä rivi jaloja kuplajuomia.
Tässä esimerkkinä murto-osa Gastropub Tuulensuun varastossa pötköttelevistä pulloista:
Samppanjoita
Pol Roger, Sir Winston Churchill 1999 Brut
Jacquesson, Champ Caïn Brut 2002
Laurent-Perrier, Grand Siecle ”La Cuvée”
Laurent-Perrier, Cuvée Rosé Brut
Louis Roederer, Vintage 2006
Pierre Leboeuf, Brut
Kuohuviinejä
Willm (Alsace/FRA) Crémant d’Alsace Brut Rosé
Barranco Oscuro (Granada/ESP) Brut Nature
Murganheira (Tavora-Varosa/POR), Reserva Bruto Cuveé 1995
Montaribaldi (Baden/GER) Birbet Brachetto
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
[include]a_tuulensuu.php[/include]