Tämä mies räjäyttää IHKUn rokkaamaan! Vaan mikä ja kuka on mm. Nightwishin ja Iron Maidenin lämppärinä operoinut DJ-virtuoosi, joka halusi nimetä esikoisensa Bruce Dickinsonin mukaan, luukuttaisi keikoillaan vaikka pelkkää Iron Maidenia, mutta joka kuitenkin toteuttaa yleisön jytätoiveet bändipaitoja väijyen? Hän on Rock DJ Sändi, kaikkien raskaan musiikin rakastajien odottama ilmiö.

Rankkaa rokkia soittava DJ on kuin repäisevä räyhähdys tutussa ja turvallisessa elektronisessa musiikkiviidakossa. Musiikillisesti erilainen sisältö onkin löytänyt nopeasti kohteensa ja tehnyt Rock DJ Sändistä alias Sami Karvosesta kovasti kysytyn musiikillisen seremoniamestarin.

Paljosta on kiittäminen Iron Maidenia, jolle Karvonen syttyi jo 9-vuotiaana poikasena. Vuosikymmenien kuluessa Karvosen käsivarret tikattiin täyteen niin Maidenin ylistystä kuin bändin jäsenten nimikirjoituksiakin.

– Olisin halunnut nimetä 2000 syntyneen esikoispoikanikin Bruce Karvoseksi, mutta ex-puoliso ei lämmennyt ajatukselle, Karvonen valottaa veikeästi.

Iron Maiden on miehelle kaikki kaikessa, mutta poikkeuksellisesta genrestään jo hyvinkin tutuksi tulleen DJ:n musiikkirepertoaariin mahtuu toki muutakin, niin ulkomaista kuin suomalaistakin.

– Suomalaisessa saa olla rosoisuutta ja angstia, sellaista ei niin sisäsiistiä meininkiä. Tykkään soittaa esimerkiksi Turmion Kätilöitä ja Stam1naa. Lähtökohta on kuitenkin kaikessa se, että sitä soitetaan mitä asiakkaat haluavat.

Toiveita saa siis esittää, mutta Karvonen on toisaalta myös tarkka kaveri väijymään bändipaitoja ja saattaa päräyttää biisejä niiden mukaan yleisön toiveita ennakoiden.

Rock DJ Sändin maine on levinnyt Oulun korkeudelta vinhaa vauhtia myös eteläisen Suomen ihmeteltäväksi. Mies on lämppäröinyt Siljalla niin Nightwishiä kuin Apocalypticaakin, ja Sonata Arctica taas tipahti meriittilistalle 2016 Satama Open Airissa pyrotekniikan roihutessa yli 6000:n ihmisen edessä. Myös itse Iron Maidenin Hämeenlinnan keikkaa edelsi Sändin setti. Karvosen tekemisen nälkä kasvaakin syödessä, vaikka asenne onkin nöyrä.

– On tiskijukkia, jotka soittavat rokkia, mutta rock DJ:tä ei mielestäni ihan puussa kasva. Haluan tuoda tiskijukan lavalle esiintyjäksi, osaksi festareita. Tavoitteeni on myös päästä ulkomaille soittamaan. Tässä on kuitenkin vain tämä yksi elämä, tuumii Karvonen suuria suunnitellen.

Kun mies ei rokkaa työkseen, tekee hän lastensuojelu- ja nuorisotyötä. Ja rokkaa epäilemättä siinäkin. Painakaatte nimi mieleen, tästä kaverista kuullaan vielä. Enemmän.

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Kuva: Juha Säily

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY