Ravintola Viikinsaaren brunssipöytä soveltuu makuineen mainiosti villamaisen kauniiseen sali- ja saarimiljööseen. Lähituottajilta saapuneet ja alusta asti itse tehdyt antimet poseeraavat ammennettavina lauantaisin ja sunnuntaisin. Suositun brunssin vateja, kulhoja sekä lankkuja saadaan kiikuttaa keittiöstä tarjolle kiivaaseen tahtiin.
Ravintolatoimenjohtaja Anette Mellinin keittiötiimi operoi brunssipöytään erilaisia makuja savulohesta muhkeisiin lihapulliin, piiraspaloista ja salaateista suloisen kermaiseen ja pehmoiseen juusto-rucolamunakkaaseen, lähijuustoihin ja maatiaismaidosta valmistettuun pannukakkuun. Eikä valmispakastecroissantteja Viikinsaaren brunssipöydässä näy. Ja miksipä näkyisikään, sillä keittiö henkii paikallisia makuja – kuten esimerkiksi nokkosleipää tai luomuruisleipää.
Jälkiruoaksi on lähijuustojen lisäksi tarjolla Ahlmanin jogurttia mehustetuilla marjoilla ryyditettynä sekä maatiaismaidosta valmistettua pannukakkua hillolla. Ja lapsille, miksei aikuisillekin, on purnukoihin tarjolle tuikattu namusia karkkibuffet’n muodossa.
Brunssissa on kaikkinensa tietty perusrunko, mutta makuarsenaali elää Mellinin ohjaamana sesongin parhaiden antimien mukaan mm. omilta yrttiviljelmiltä tai villistä luonnosta makuja ammentaen.
– Käyn välillä keräämässä yrttejä tuolta omasta penkistä tai villiyrttejä suoraan luonnosta, mikä herättää kovasti hilpeää huomiota ja keskustelua asiakkaiden kanssa, Mellin hymyilee.
Kaikkialla ravintolassa voi ruokailla, mutta lasiveranta pyritään rauhoittamaan à la carte -asiakkaille. Ulkoterassi onkin leppoisa paikka ruokailla etenkin kauniina kesäpäivinä. Salin puolelle otetaan myös pöytävarauksia, mikä brunssin suosion huomioiden onkin fiksua tehdä. Kun laiva saapuu, kuhahtaa pöydän ääreen aina kosolti ammentajia.
Brunssi pärähtää käyntiin lauantaina ja sunnuntaina klo 11.30 ja jatkuu klo 16 asti. Hinta 25€ / 12,50€ lapset 2-12v.
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy