Entisen Wistub Alsacen paikalla osoitteessa Laukontori 6 avautuu tammikuun lopussa ravintola LiV.

Laukontorin laidalle avautuu tammikuun loppupuolella uusi, tyylikästä mutta mutkatonta laaturaaka-aineista laadittua ruokaa lupaava LiV. Myös ravintolan juomapuoli tulee taatusti olemaan ammattitaidolla operoitu, sillä yksi ravintoloitsijoista on mm. maineikkaan Tiiliholvin hovimestarina pitkään toiminut Mika Lintula.

Wistub Alsacen tarina päättyi vuodenvaihteessa, mutta pian samoissa tiloissa omansa aloittaa ravintola LiV. Ravintoloitsijakolmikosta paikalla ravintolassa tulevat toimimaan salia hallinnoiva Lintula sekä samoin salin puolella häärivä Kalle Viljakainen. Ravintolan nimikin juontaa juurensa heidän sukunimistään. Keittiömestariksi taas on tulossa nimekäs ja taidokas osaaja, jonka nimi paljastetaan lähiaikoina.

– Keittiömestariksi on tulossa kovan luokan keittäjä. Asiasta tiedotetaan aivan lähipäivinä, Lintula myhäilee.

Viimein omaa ravintolaa ohjastamaan lähtevältä Lintulalta onkin lupa odottaa laadukasta ja mielenkiintoista konseptia osaavine seppineen. Onhan mies elävä legenda Tampereen viinivelhoisella salitaiturikentällä. Hänet muistetaan erityisesti Tiiliholvin karismaattisena hovimestarina, viehkojen viinien ja sykäyttävien väkevien valtiaana.

Ravintola kaavaileekin myös omaa viinien maahantuontia. Omatuontijuomien lisäksi viinejä virtaa ravintolaan yhteistyökumppanien kautta, kuten Wistub Alsacen omistajien Viinitalo Dégusterin. Alsacen alueen viinejäkin voi siis edelleen Laukontorin laidalla siemailla.

VARAA PÖYTÄ OSTA LAHJAKORTTI

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Kuvat: Lifestyle Media Oy

Mika Lintula muistetaan erityisesti maineikkaan ja viineistään tunnetun ravintola Tiiliholvin hovimestarina.