Ravintola C on luonut makumaailmojaan alusta asti paitsi raaka-ainetta ja sen tuottajaa arvostaen, myös eettisiä ja ekologisia seikkoja vahvasti ajatellen. Ravintoloitsijatiimi Ilkka Isotalon ja Christina Suomisen tinkimätön ja pitkäjänteinen työ on huomioitu monissa eri listauksissa ja monin eri palkinnoin.

Uusi ruoan, juoman ja palvelun ohella myös vastuullisuusasioita arvioiva 360° Eat Guide valitsi oppaaseensa 13 suomalaisravintolaa. Pääkategoriaan nousi Tampereelta ravintola C. Nuori kokki -kategoriaan pompahti ravintolassa työskentelevä Joonas Sammal.

Suomalaisravintoloista pääkategoriaan C:n lisäksi nousivat Ateljé Finne, Chapter, Grön, Kuurna, Nokka, Olo, Ora, Savoy ja Tapio. Ensimmäinen 360° Eat Guide -ravintolaopas julkaistiin 15.8.2019. Nyt oppaaseen päässeet ravintolat pisteytetään myöhemmin.

Yleensä ravintolarankkauksissa arviointikärki osoittaa lähinnä ruoan, juoman ja palvelun suuntaan, mutta 360° Eat Guide kiinnittää huomiota myös ravintolatoiminnan vastuullisuuteen. Seikka kiinnostaa myös asiakkaita.

Arvioinnissa on huomioitu mm. sesongin mukaisten raaka-aineiden käyttö, hävikin hallinta, raaka-aineiden alkuperä ja niiden vastuullinen tuottaminen sekä jäljitettävyys.

Eri osa-alueita painottavia kategorioita on useita. 360° Green -kategoriasta löytyy ainoana suomalaisravintolana Kitchen & Bar by Maannos. Ravintola Nolla sai parikin mainintaa: jätekäsittelyä arvioivassa 360° Waste – sekä kestävän kehityksen tavoittelun kokonaisvaltaisuutta ja rohkeutta tiiraavassa 360° Lighthouse -kategoriassa.

Kestävän kehityksen työssään parhaiten huomioivien kokkien kategoriasta löytyy Askin Filip Langhoff. Nuorten kokkien kategoriassa taas ovat Ravintola Nollan Saara Huovinen sekä Ravintola C:n Joonas Sammal.

360° Eat Guide -ravintolalistaus:

Ateljé Finne
C
Chapter
Grön
Kuurna
Nokka
Olo
Ora
Savoy
Tapio

OPPAAN KOTISIVU