Uusi ruoan, juoman ja palvelun ohella myös vastuullisuusasioita arvioiva 360° Eat Guide valitsi oppaaseensa 13 suomalaisravintolaa. Pääkategoriaan nousi Tampereelta ravintola C. Nuori kokki -kategoriaan pompahti ravintolassa työskentelevä Joonas Sammal.
Suomalaisravintoloista pääkategoriaan C:n lisäksi nousivat Ateljé Finne, Chapter, Grön, Kuurna, Nokka, Olo, Ora, Savoy ja Tapio. Ensimmäinen 360° Eat Guide -ravintolaopas julkaistiin 15.8.2019. Nyt oppaaseen päässeet ravintolat pisteytetään myöhemmin.
Yleensä ravintolarankkauksissa arviointikärki osoittaa lähinnä ruoan, juoman ja palvelun suuntaan, mutta 360° Eat Guide kiinnittää huomiota myös ravintolatoiminnan vastuullisuuteen. Seikka kiinnostaa myös asiakkaita.
Arvioinnissa on huomioitu mm. sesongin mukaisten raaka-aineiden käyttö, hävikin hallinta, raaka-aineiden alkuperä ja niiden vastuullinen tuottaminen sekä jäljitettävyys.
Eri osa-alueita painottavia kategorioita on useita. 360° Green -kategoriasta löytyy ainoana suomalaisravintolana Kitchen & Bar by Maannos. Ravintola Nolla sai parikin mainintaa: jätekäsittelyä arvioivassa 360° Waste – sekä kestävän kehityksen tavoittelun kokonaisvaltaisuutta ja rohkeutta tiiraavassa 360° Lighthouse -kategoriassa.
Kestävän kehityksen työssään parhaiten huomioivien kokkien kategoriasta löytyy Askin Filip Langhoff. Nuorten kokkien kategoriassa taas ovat Ravintola Nollan Saara Huovinen sekä Ravintola C:n Joonas Sammal.
360° Eat Guide -ravintolalistaus:
Ateljé Finne
C
Chapter
Grön
Kuurna
Nokka
Olo
Ora
Savoy
Tapio