Kozeen Shiwan Kuva: Fembo Art

Kulinaarikenttää ruokataiteellaan ravisteleva kokki Kozeen Shiwan saapuu ravintola C:hen kokkaamaan yhteisillallisen keittiömestari-ravintoloitsija Ilkka Isotalon kanssa. Yllätyksellinen kuuden ruokalajin setti seurailee ravintolan luomuista ja paikallista raaka-ainelinjaa, mutta on muuten yhtä yllätystä.

PÖYTÄVARAUS
–Kozeen on todella mielenkiintoinen ja hyvä kokki. Hänellä on kova intohimo ja aivan omanlaisensa tyyli, mutta ei tällä hetkellä ravintolaa jossa kokata. On hienoa, että saamme hänet meille vieraaksi. Hänen ruokaansa kun ei pop up -illallisia lukuun ottamatta nyt pääse missään muualla syömään, Isotalo kertoo.

Aikaisemmin Michelin-tähditetyn Askin keittiömestarina toiminut erittäin visuaalinen Shiwan on tunnettu sekä makunystyjä että ajatuksia herättelevistä pop up- vedoistaan, jotka ovat keränneet kehuja ruokavaikuttajasaralla. Isotalo ja Shiwan tapasivat aikanaan Taste of Helsingissä ja kokkivipinät alkoivat välittömästi. Yhteinen illallissessio onkin ollut suunnitteilla jo pitkään, mutta vasta nyt kalenterit loksahtivat kohdilleen.

Keittiömestari-ravintoloitsija Ilkka Isotalo käyttää Rekolan kasviksia ravintola C:n keittiössä.

– Pääasiallisesti menemme kasvispohjaisella linjalla, mutta tarvittaessa käytämme eläimellisiäkin raaka-aineita makua antamaan, Isotalo paljastaa tulevista yllätyksistä.

Ravintola C käyttää annoksiinsa tinkimättömästi ainoastaan kotimaisia ja pitkälti paikallisia antimia.

– Tämä on meille haasteellisin aika vuodesta, sillä vaikka tuoreita yrttejä jo on saatavilla, niin kasviksia ei juurikaan vielä. Mutta emmeköhän me jotain keksi, Isotalo virnistää selvästi haasteesta innoissaan.

Isotalon ohella myös Shiwan on tunnettu itsensä haastamisesta ja täysillä peliin laittamisesta. Luvassa onkin illallinen, jota kenenkään uusia gastronomisia huippuelämyksiä janoavan ei kannata päästää livahtamaan ohi huulien.

Kokit operoivat illallisen annokset puoliksi, eli Shiwan vastaa kolmesta ja Isotalo kolmesta annoksesta.

Kozeen Shiwan & Ilkka Isotalo -illallinen ravintola C:ssä 16.6. klo 18 alkaen.
6 ruokalajia 68e + viinipaketti
Pöytävraukset soittamalla suoraan ravintolaan tai TableOnlinen kautta.

Teksti ja kuva Ilkka Isotalosta: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Kuva Kozeen Shiwanista: Fembo Art

PÖYTÄVARAUS KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Bistro C avautui ja tarjoilee myös viikonloppubrunssin pöytiin

Maineikkaan ja monia palkintoja voittaneen ravintola C:n tarina jatkuu ravintoloitsija Sari Sorrin ja yhtiökumppani Mia Välimäen huomassa. Kesästä 2022 asti jatkuneet neuvottelut saatiin päätökseen...

Ravintola C muuntautuu viinibaariksi uutenavuotena – viinibaari avoinna 30.-31.12.

Ravintola C pitää ovensa avoinna vielä uutenavuotena viinibaarina palvellen. Alkavaa vuotta 2023 on mahdollista juhlistaa laseittain tarjottavien viinien lisäksi myös niille sopivin syötävin. Uutta vuotta voisi...

PRO-palkittu C:n Ilkka Isotalo kokkaa vastuullisesti luonnosta lautaselle

Luonnosta ja läheltä lautaselle. Luomua tai luomun ehdoin tuotettua. PRO-tunnustuspalkinnon 1.9.2021 Vastuullisuus-sarjassa voittanut Ilkka Isotalo on luotsannut C:n keittiötä reilun vuosikymmenen kuluessa yhä voimallisemmin...