Hella & Huone poimi Ranskan helmet lautasille Goût de France -illalliselleen. Ranskalaisen ruokakulttuurin päivää juhlistetaan siis ravintolassa ainutlaatuisen upeasti torstaina 19.3.2015.
– Kun meitä pyydettiin osallistumaan, lähdimme tietenkin innolla mukaan ja valitsimme menulle ranskalaisen keittiön helmet, keittiömestari-ravintoloitsija Arto Rastas kuvailee.
Osterit, pähkinä-vaniljavoissa paistetut kampasimpukat, Anjoun-kyyhky ja suklaaganache huippulaadukkaasta Valrhonan Manjari-suklaasta… Kyseessä ovat luksusraaka-aineet, mutta kun kerran yksi ilta Ranskaa juhlitaan, niin se tehdään tyylillä upeista raaka-aineista valmistetusta ruoasta, huikeista viineistä ja tietenkin elämästä nautiskellen.
– Annokset raaka-aineineen ovat mielestäni hyvä läpileikkaus Ranskasta. Ruoissa näkyy meidän oma tyylimme ja kädenjälkemme.
Sommelier-hovimestari Humberto Pulido Garcés on valinnut annoksille upeat ranskalaiset viinit. Eikä samppanjaa tule puuttumaan, kun kerran ranskalaisesta illallisesta on kyse.
Jokuselle illastajalle on vielä tilaa, joten vielä on tilaisuus päästä nauttimaan Hellasta & Huoneesta ranskalaisittain. Mikäli joku kyseisiä herkkuja mielivä ei pääse paikalle 19.3. väläyttää Rastas mahdollisuutta tilata menu myöhemminkin viikon varoitusajalla ja vähintään 8:lle ruokailijalle. Kuulostaa upealta tilaisuudelta juhlistaa vaikkapa merkkipäiviä tai huomioida liikekumppaneita aivan ainutlaatuisella ja tyylikkäällä tavalla.
Goût de France -tapahtuma järjestetään keittiömestari Alain Ducassen sekä Ranskan ulkoministerin Laurent Fabiusin aloitteesta. Ranskalaista illallista tarjotaan samanaikaisesti yli tuhannessa ravintolassa ja suurlähetystössä 150 maassa ja viidessä maanosassa. Mukana olevat ravintolat on valikoitu tarkkaan. Tampereelta mukana ovat Hella & Huone, Wistub Alsace ja 4Vuodenaikaa.
Goût de France -menu
Ostereita, Granny Smith- omenaa ja samppanjaa
Paahdetulla valkosipulilla maustettuja etanoita ja rakuuna-sabayon
Pähkinä-vaniljavoissa paistettua kampasimpukkaa, fenkolia ja sitruunaa
Anjoun-kyyhkyä, kastanjaa ja tryffelikastiketta
Comte 24 kk ja rosmariiniliemessä haudutettua viikunaa
Valrhonan Manjari-suklaaganache, haudutettua päärynää ja konjakkia
Menu price : 85€
Wine menu : 58 €
Lue myös: Ravintolat juhlivat ranskalaisin ravintoloin 19.3.2015 – Goût de France!
Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy