Hella & Huone viini

Hella & Huone poimi Ranskan helmet lautasille Goût de France -illalliselleen. Ranskalaisen ruokakulttuurin päivää juhlistetaan siis ravintolassa ainutlaatuisen upeasti torstaina 19.3.2015.

– Kun meitä pyydettiin osallistumaan, lähdimme tietenkin innolla mukaan ja valitsimme menulle ranskalaisen keittiön helmet, keittiömestari-ravintoloitsija Arto Rastas kuvailee.

artorastas_press01
Kuva: Arto Rastas

Osterit, pähkinä-vaniljavoissa paistetut kampasimpukat, Anjoun-kyyhky ja suklaaganache huippulaadukkaasta Valrhonan Manjari-suklaasta… Kyseessä ovat luksusraaka-aineet, mutta kun kerran yksi ilta Ranskaa juhlitaan, niin se tehdään tyylillä upeista raaka-aineista valmistetusta ruoasta, huikeista viineistä ja tietenkin elämästä nautiskellen.

– Annokset raaka-aineineen ovat mielestäni hyvä läpileikkaus Ranskasta. Ruoissa näkyy meidän oma tyylimme ja kädenjälkemme.

Sommelier-hovimestari Humberto Pulido Garcés on valinnut annoksille upeat ranskalaiset viinit. Eikä samppanjaa tule puuttumaan, kun kerran ranskalaisesta illallisesta on kyse.

Jokuselle illastajalle on vielä tilaa, joten vielä on tilaisuus päästä nauttimaan Hellasta & Huoneesta ranskalaisittain. Mikäli joku kyseisiä herkkuja mielivä ei pääse paikalle 19.3. väläyttää Rastas mahdollisuutta tilata menu myöhemminkin viikon varoitusajalla ja vähintään 8:lle ruokailijalle. Kuulostaa upealta tilaisuudelta juhlistaa vaikkapa merkkipäiviä tai huomioida liikekumppaneita aivan ainutlaatuisella ja tyylikkäällä tavalla.

Goût de France -tapahtuma järjestetään keittiömestari Alain Ducassen sekä Ranskan ulkoministerin Laurent Fabiusin aloitteesta. Ranskalaista illallista tarjotaan samanaikaisesti yli tuhannessa ravintolassa ja suurlähetystössä 150 maassa ja viidessä maanosassa. Mukana olevat ravintolat on valikoitu tarkkaan. Tampereelta mukana ovat Hella & Huone, Wistub Alsace ja 4Vuodenaikaa.

Goût de France -menu

Ostereita, Granny Smith- omenaa ja samppanjaa

Paahdetulla valkosipulilla maustettuja etanoita ja rakuuna-sabayon

Pähkinä-vaniljavoissa paistettua kampasimpukkaa, fenkolia ja sitruunaa

Anjoun-kyyhkyä, kastanjaa ja tryffelikastiketta

Comte 24 kk ja rosmariiniliemessä haudutettua viikunaa

Valrhonan Manjari-suklaaganache, haudutettua päärynää ja konjakkia

Menu price : 85€
Wine menu : 58 €

Lue myös: Ravintolat juhlivat ranskalaisin ravintoloin 19.3.2015 – Goût de France!

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Hella & Huone

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Kaupungin kesäkeidas on Tampereen uusin ravintolakeskittymä: Sorsapuiston ravintolat esittäytyvät

Jos Sorsapuistoa pitäisi kuvailla, se on vähän niin kuin Central Park tai Lontoon Hyde Park, muttei siellä päinkään. Tamperelaisia kaupunkilaisia näkee piknikillä, ottamassa aurinkoa, nautiskelemassa...

Hans Välimäki kokkaa illallisen Hellassa & Huoneessa Tampereella 1.4.2017

Keittiömestari Hans Välimäki on aloittanut tänä keväänä epäsäännöllisen säännölliset illalliset, joiden teemat vaihtelevat sesongin, mieltymysten ja fiilisten mukaan. Kolme ensimmäistä iltaa myytiin Helsingissä hetkessä...

Alpha vie asiakkaat mökille ja pistää grillit kuumiksi

Kun ravintola Hella & Huone kirmasi kesälaitumille, valtasi rouhea pop up -ravintola Alpha tilat popsittavine astioineen sekä naposteltavine salivihreyksineen. Syyskuuhun saakka Salhojankadulla roihuavat siis reilusti rouheammat...