– Mosaic-humalointi antaa oluelle hedelmäisen ja marjaisen säväyksen, kuvailee olutmestari Tuomas Pere voitokasta kauppavahvuista Mosaic Lageria ja lisää, että Mosaic on todella trendikäs humala tällä hetkellä.

Tamperelainen Pyynikin Käsityöläispanimo on saavuttanut oluellaan jälleen kansainvälistä kisamenestystä, kun maailmanlaajuisen World Beer Awards -kisan mittava tuomaristo valitsi 10.8.2017 Pyynikin Käsityöläispanimon Mosaic Lagerin sarjassaan maailman parhaaksi.

Pyynikki nappasi Seasonal Lager- sarjan voiton ensimmäisellä lager-oluellaan.

– Mosaic luotiin vuonna 2016 ravintola Tillikan Oktoberfest-juhlaa varten. Silloinen Olutliiton puheenjohtaja Heikki Kähkönen maistoi oluen ja saimme tavallaan tuotteelle siunauksen. Se vahvisti ajatustamme Mosaicin valmistuksesta jatkossakin. Sen jälkeen valmistimmekin paljon olutta Lidlille, olutmestari Tuomas Pere kertoo oluen alkutaipaleesta.

Myyntipäällikkö Jenni Pere

Mosaic Lageria saa tällä hetkellä pullotuotteena valikoiduista kaupoista. Tölkeissä sitä on saatavilla syyskuun alusta asti ainakin K-kaupoista ympäri Suomen. Odotettavissa on, että oluthyllyt tulevat tyhjenemään nopeasti. Kun panimon pihlajanmarjainen Ruby Jazz Ale valittiin viime vuonna samaisessa WBA-kisassa maailman parhaaksi miedoksi ale-olueksi, räjähti kysyntä hetkessä. Mosaicin voiton Pere uskoo aiheuttavan vielä suuremman positiivisen ongelman saada tuotettua olutta massiivista kysyntää vastaamaan.

– Nyt on kyseessä tuote, joka on todella suurelle yleisölle maistuva olut. Ruby Jazz on komplisempi. Lager-oluet nostavat muutenkin päätään pienpanimokentällä.

Voittotiedon tultua kaikki panimon Mosaic-varastot myytiin hetkessä loppuun. Ennakkotilauksia uusista eristä aletaan ottaa vastaan 14.8. alkaen.

– Odotamme nyt entistä innokkaammin uutta lokakuussa käyttöön saatavaa uutta panimolaitteistoa, että pääsemme kunnolla painamaan Mosaicia. Erityisen kovasti odotan sentrifugia ja hop gunia. Niiden avulla saamme tuotteisiimme syvempää intensiivisyyttä ja tasapainoisuutta, kuvailee Pere innostuneena.

World Beer Awards kattaa kaikki maailman panimot. Kisaan saapuu oluita runsain määrin ympäri maailmaa. Pere on iloinen siitä, että tänä vuonna suomalaispanimot osallistuivat entistä runsaslukuisemmin kisaan mukaan. Suomalaismenestystä saatiinkin Pyynikin lisäksi Ruosniemen Panimon voitettua Flavored Beer Smoke -sarjan Musta Lomittaja -oluellaan.

KOTISIVU

Teksti ja kuva: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Kuvat Jenni ja Tuomas Perestä: Jenni ja Tuomas Pere

pyynikin-ruby-jazz-2-kohokohdat
Ruby Jazz Ale valittiin World Beer Awards -kisassa sarjassaan maailman parhaaksi vuonna 2016.