Ratinan suvannon uusi Maistelulaiva tuo juomauutuudet ja laaturuokaa kesäseiloreiden huulille. Merirosvolippuinen laiva kastettiin toimintaan Petri Nygårdin omalla oluella.
Syyskuun loppuun asti avoinna olevassa Pyynikin Maistelulaivan valikoimassa on noin 20 panimon olutta, mukavat kahdeksan kappaletta hanoissa. Niistä valutellaankin tuoppeihin vaihtuvin valikoimin niin olutuutuuksia kuin vanhoja suosikkejakin. Maisteltavissa on toki panimon uusia aluevaltauksiakin, lonkeroa sekä heinäkuun aikana saapuvaa siideriä. Myös olut-cocktaileja on tiedossa muiden vahvempien juomatuotteiden ohella.
– Laiva toimii myös uusien tuotekategorioidemme testialuksena. Tarjolla on siis kesän mittaan myös lonkeroitamme ja siidereitämme, olutmestari Tuomas Pere valottaa.
Päivittäin tarjolla olevasta ruokatarjonnasta vastaa 4 Vuodenaikaa Pyynikki, joka taituroi laivasyötävää naposteltavista grillissä tiristettäviin lämpimiin ruokiin asti. Lihaisien annosten lisäksi luvassa on myös kasvisruokailijoille sopivaa syötävää, tamperelaisen Veg’emin seitania. Annosten raaka-aineina maistuvat myös panimon omat oluet. Ruoka on muutenkin mainiosti oluen kylkeen ja kesäterassimeininkiin sopivaista krouvimpaa purtavaa.
– Olutta hyödynnetään ruoanvalmistuksessa erityisesti kastikkeissa, mutta esimerkiksi Black IPA -makkarassakin on mukana juuri kyseistä olutta, Mikko Törrö 4 Vuodenaikaa Pyynikiltä kuvailee.
Maistelulaiva tarjoaa nautintoa juomien ja ruoan lisäksi myös live-musisoinnin, kulttuurin ja syksymmällä alkavien ulkoilmaelokuvanäytösten muodossa. Yhteistyötä tehdään kaikkinensa useiden paikallisten toimijoiden kanssa.
160-paikkaisella ravintolalaivalla on niin suojaisia sisätiloja kuin mittava terassi, jolta on hulppeat näkymät Laukontorin ja koskensuun kulttuurimaisemaan.
– Tiedostamme, että suvannon toinen puoli on lähempänä keskustaa, mutta luotamme konseptiimme sekä faktaan, että aurinko antaa muutaman tunnin enemmän lämpöään Ratinan puolelle, Pere kertoo.
Maistelulaiva kastettiin toimintaan 7.7. Petri Nygårdin omalla oluella. Petri Nygård KALJAA! on vahvuudeltaan 4,7% ja tyyliltään pils. Oluen suunnittelua ja valmistusta varten Nygård vietti alkukesän panimolla kesäapulaisena.
– Kesäapulaisen oleminen panimolla avasi silmäni sille, miten hienoa paneminen onkaan. Sain oppia ja osallistua. Takaan, että oluessani on uskottavaa intoa ja kiihkoa. Kysymyksessä on suhteellisen helposti lähestyttävissä oleva ja virkistävän rapsakka tamperelainen pienpanimotuote. Tuote sopii juhlahetkiin todella mainiosti, Nygård kuvailee nimikkomaltaistaan.
Laivaravintolan avajaisia varten olutta valmistettiin sopiva maistelumäärä. Suurempi kaupallinen erä valmistuu heinäkuun aikana ja sen ennakkomyynti on levittäytynyt jo ympäri Suomen.
Maistelulaiva on avoinna sään salliessa keskiviikosta lauantaihin iltapäivästä iltamyöhään. Lisäksi isompien tapahtumien aikana pidetään laivaa yleisölle avoinna. Paatti palvelee myös ryhmiä, ja yli kymmenen hengen ryhmille onkin varausmahdollisuus.
Lue myös: Pyynikin Käsityöläispanimolle ruokaisa ravintolalaiva
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy