Pyynikin Käsityöläispanimon olutmestari ja Maistelulaivan kapteeni Tuomas Pere.

Ratinan suvannon uusi Maistelulaiva​ ​tuo​ ​juomauutuudet ja laaturuokaa kesäseiloreiden huulille. Merirosvolippuinen laiva kastettiin toimintaan Petri Nygårdin omalla oluella.

Syyskuun loppuun asti avoinna olevassa Pyynikin​ ​Maistelulaivan valikoimassa on noin 20 panimon olutta, mukavat​ ​kahdeksan​ ​kappaletta hanoissa.​ ​​Niistä​ ​valutellaankin​ ​tuoppeihin​ ​vaihtuvin​ ​valikoimin niin​ ​olutuutuuksia​ ​kuin​ ​vanhoja​ ​suosikkejakin​. Maisteltavissa on toki​ ​panimon​ ​uusia​ ​aluevaltauksiakin,​ ​lonkeroa sekä​ ​heinäkuun aikana saapuvaa siideriä​.​ ​Myös​ ​olut-cocktaileja​ ​on​ ​tiedossa​ ​muiden​ ​vahvempien juomatuotteiden​ ​ohella.

Maistelulaivan hanaruorissa häärää ravintolapäällikkö Jani Pekkala.

– Laiva toimii myös uusien tuotekategorioidemme testialuksena. Tarjolla on siis kesän mittaan myös lonkeroitamme ja siidereitämme, olutmestari Tuomas Pere valottaa.

Päivittäin​ ​tarjolla​ ​olevasta​ ruokatarjonnasta​ ​​vastaa​ ​4​ ​Vuodenaikaa​ ​Pyynikki,​ ​joka​ ​taituroi laivasyötävää​ ​naposteltavista​ grillissä tiristettäviin lämpimiin ruokiin​ ​asti.​ ​Lihaisien annosten lisäksi luvassa on myös kasvisruokailijoille sopivaa syötävää, tamperelaisen Veg’emin seitania. Annosten raaka-aineina maistuvat​ ​myös panimon​ ​omat​ ​oluet.​ Ruoka on muutenkin mainiosti oluen kylkeen ja kesäterassimeininkiin sopivaista krouvimpaa purtavaa.

Mikko Törrö grillaa Black IPA -makkaraa ja muita hyvyyksiä oluen kylkeen.

– Olutta hyödynnetään ruoanvalmistuksessa erityisesti kastikkeissa, mutta esimerkiksi Black IPA -makkarassakin on mukana juuri kyseistä olutta, Mikko Törrö 4 Vuodenaikaa Pyynikiltä kuvailee.

Maistelulaiva tarjoaa​ ​nautintoa juomien​ ​ja ruoan lisäksi​ ​myös​ ​​live-musisoinnin,​ ​kulttuurin​ ​ja​ ​syksymmällä alkavien​ ​ulkoilmaelokuvanäytösten​ ​muodossa. Yhteistyötä​ ​tehdään​ kaikkinensa useiden​ ​paikallisten​ ​toimijoiden​ ​kanssa.

160-paikkaisella​ ​ravintolalaivalla​ ​on​ ​niin​ ​suojaisia​ ​sisätiloja​ ​kuin​ ​mittava​ ​terassi​, ​jolta​ ​on​ ​hulppeat näkymät​ ​​Laukontorin​ ​​ja​ ​koskensuun​ ​kulttuurimaisemaan.

– Tiedostamme,​ ​että​ ​suvannon​ ​toinen​ ​puoli​ ​on​ ​lähempänä​ ​keskustaa​, ​mutta​ ​luotamme konseptiimme​ ​sekä​ ​faktaan,​ ​että​ ​aurinko​ ​antaa​ ​muutaman​ ​tunnin​ ​enemmän​ ​lämpöään​ ​Ratinan puolelle, Pere kertoo.

Petri Nygård. Kuva: Wille Nyyssönen

Maistelulaiva kastettiin toimintaan 7.7. Petri Nygårdin omalla oluella. Petri​ ​Nygård​ ​KALJAA!​ ​on​ ​vahvuudeltaan​ ​4,7%​ ​ja​ ​tyyliltään​ ​pils.​ ​Oluen suunnittelua​ ​ja​ ​valmistusta​ ​varten​ ​​Nygård​ ​vietti​ ​alkukesän​ ​panimolla​ ​kesäapulaisena.

– ​Kesäapulaisen​ ​oleminen​ ​panimolla​ ​avasi​ ​silmäni​ sille, ​miten​ ​hienoa​ ​paneminen​ ​onkaan. Sain​ ​oppia ja​ ​osallistua.​ ​Takaan​, ​että​ ​oluessani​ ​on​ ​uskottavaa​ ​intoa​ ​ja​ ​kiihkoa.​ ​Kysymyksessä​ ​on​ ​suhteellisen helposti​ ​lähestyttävissä​ ​oleva​ ​ja virkistävän​ ​rapsakka​ ​​tamperelainen​ ​pienpanimotuote.​ ​Tuote​ ​sopii juhlahetkiin​​​ ​todella​ ​mainiosti, ​Nygård​ ​kuvailee nimikkomaltaistaan.

Laivaravintolan​ ​avajaisia​ ​varten olutta valmistettiin sopiva maistelumäärä.​ ​Suurempi​ ​kaupallinen​ ​erä​ ​valmistuu​ ​heinäkuun​ ​aikana​ ​ja​ ​sen​ ​ennakkomyynti​ ​on levittäytynyt​ ​jo ympäri​ ​Suomen.

Maistelulaiva on avoinna sään salliessa keskiviikosta lauantaihin iltapäivästä iltamyöhään. Lisäksi isompien tapahtumien aikana pidetään laivaa yleisölle avoinna. Paatti palvelee myös ryhmiä, ja yli kymmenen hengen ryhmille onkin varausmahdollisuus. 

KOTISIVU

Lue myös: Pyynikin Käsityöläispanimolle ruokaisa ravintolalaiva

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy