Italia-teema tulee näkymään myös Pyyn lounasannoksissa, kuten tässä vain 10 euron hintaisessa muhkeassa ja makurikkaassa äyriäispastassa.

Ravintola Pyy sai jokunen viikko sitten uuden italialaisen kokkivahvistuksen, Fabio Priviteran. Yhdessä ravintoloitsija-keittiömestari Darren Elmhirstin kanssa he intoutuivat luomaan pari kuukautta kestävät italialaiset teemaviikot Pyyhyn. Kumpaisellakin kokilla kun on väkivahva italiaisen keittiön taustakin.

Elmhirstillä on tunnetusti pitkä rakkaustarina italialaisen keittiön kanssa. Italiaan lomillaan matkaava ja saapasmaan gastronomiaa lempivä keittiömestari on vaikuttanut Tampereella ravintola Piemonten keittiömestarina ja Lontoossa taas useammassakin italialaisravintolassa. Myös samassa kuin Privitera, Locale Blackheath-ravintolassa. Elmhirst ehti lähteä ravintolasta Suomeen vain pari kuukautta aikaisemmin yhdessä silloisen tyttöystävänsä ja nykyisen vaimonsa Tuija Peltola-Elmhirstin kanssa. Kun Pyyn ravintoloitsijapariskunta sai kuulla Priviteran taustasta Locale Blackheath -ravintolassa, päätti Elmhirst vähän kysellä sieltä kokin kannuksista. Head chef Ben Sutcliffe suositteli Priviteraa Elmhirstille – ja niin Privitera pyrähti Pyyhyn pannacottaiset ja pastaiset aatokset mielessään.

– Tällaiset vaihtuvat teemat inspiroivat ja piristävät minua ja toivottavasti asiakkaitammekin. Hyödynnämme tuttuun tapaan sesongin antimia myös vaihtuvissa teemoissamme, Elmhirst kertoo.

Italia-viikkojen aikana keittöstä kiidätetään mm. naudanliharagua, marinoitua mustekalaa, kala-äyriäispastaa ja tiramisua. Ja Pyyn tapaan erittäin edulliseen hintaan.

Italia-teema tulee vaihtumaan vielä ennen joulua talviseen tunnelmaan ja makumaisemiin mukautuvaiseksi. Mutta sen enempää Elmhirst ei vielä siitä paljasta.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Il MENÙ

ANTIPASTI

Zuppa del Giorno 7 €/11 €
Päivän keitto

Melanzane alla parmigiana 8 €
Munakoiso-mozzarellapaistos

Gnocchi al Ragu di Manzo 7,50 €/13 €
Gnoccheja ja naudanliharagua

Polpo Marinato agli agrumi e Insalata di Finocchio 8 €
Marinoitua mustekalaa ja sitrus-fenkolisalaattia

Insalata caprese 7 €
Tomaatti-mozzarellasalaatti

Antipasto Italiano 9 €/16 €
Salamia, prosciuttoa, pecorinoa, grillattuja kasviksia ja artisokkaa

SECONDO

Spalla di Maiale Brasata, gnocchi basilico e verdure 19 €
Haudutettua porsaan lapaa, gnoccheja ja basilika-kasvislientä

Filetto di manzo al succo di tartufo 29 €
Härän sisäfileepihvi, tryffelikastiketta, portobellosieni, rosmariinipecorinoperunamuusi

Salmone arrosto in padella, Caponata e Yogourt al
Limone 18 €
Paistettua lohta, caponataa ja sitruunajugurttia

Risotto ai Funghi Portobello e Tartufo 18 €
Portobellosieni-tryffelirisottoa ja pecorinoa

Linguine ai frutti di mare 16 €
Kala-äyriäispastaa

Stufato di manzo e Patatine tagliate a mano 12 €
Lihapataa ja käsin leikatut ranskanperunat

Il vero “Fish&Chips” 12 €

DOLCE

Tiramisu 7 €

Panna cotta e sorbetto 7 €

Affogato 5 €
Vaniljajäätelöpallo ja espressoshotti
lisää tähän 4cl Frangelico-likööriä tai amarettoa +5 €

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY