HUOM! Tämä ravintolatapahtuma on vanhentunut. Tiedustele ravintolasta mahdollista ennakkotilausta.
Perjantai-iltaisin Purebitesta kuuluu pok pok! Silloin nimittäin keittiömestari-ravintoloitsija May Pansod pääsee luomaan aikaa vaativia thaimaalaisia erikoisuuksia. Kuten pok pokia.
– Som tam eli pok pok on thaimaalainen kansallisherkku, jota paikallisten pitää saada ainakin kerran viikossa, ravintoloitsija Markus Pajunen kuvailee.
Nyt joka perjantai klo 18 alkaen myös Purebitesta saa aitoa thaimaalaista som tam -papaijasalaattia.
Som tam -annosta kutsutaan Thaimaassa leikkisästi myös nimellä pok pok, sillä sen raaka-aineet hierretään ja hakataan morttelissa imemään itseensä kunnolla makua.
– May on jo pitkään halunnut valmistaa näitä ruokia, mutta lounaskiireiden keskellä se ei ole ollut mahdollista. Nyt päätimme ottaa tällaisen rajatun ajankohdan, jolloin May pääsee toteuttamaan näitä reseptejä.
Som tamin lisäksi tarjolla on vielä yam wun sen -nuudelisalaattia.
Kumpaakin perjantain erikoisannoksista saa luonnollisesti haluamassaan tulisuusasteessa. Miedoimmillaan annoksiin tulee yksi chili, mutta May itse syö pok pok -annoksensa kymmenen chilin vahvuisena. Hän on myös huomannut, että todella monet tamperelaiset pitävät tulisesta ruoasta.
– Tampereella tykätään chilistä, sen olen huomannut, May sanoo hymyillen.
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy