Thaimaalaiset ja suomalaiset maut raikkaasti yhdistävä Purebite on uudistanut annoskatrastaan. Samaan syssyyn pikkupurtavien määrä on kasvanut ja lämpimät salaatit vallanneet alaa. Kesäkelit kutsuvatkin terassinapostelulle ja lasilliselle. Myös mukaan voi edelleen napata näppärästi kaikkea syötävää läpi listan, oli suuntana puistopiknik tai lounas konttorilla.

Fishcakes, thai-lihapullat, kana-halloumisalaatti…. Uuden listan annoksia on muovailtu ravintoloitsijaperheessä pitkään ja hartaasti. Purebiten makujen maakari, keittiömestari May Pansod on uusimpaan listaansa erityisen tyytyväinen.

– On hienoa, kun voi tehdä asiakkaille juuri sellaista ruokaa, josta itsekin tykkää. Nautin reseptien kehittelystä, vaikka siihen meneekin usein kauan aikaa. Tämä on kyllä mielestäni paras listamme tähän mennessä, Pansod toteaa iloisesti.

– Reseptejä on tosiaan hiottu meillä kotona kuukausien ajan. Missään vaiheessa ei ole oikaistu, kuvailee ravintoloitsija Markus Pajunen makukimaroiden muovailuprosessia.

Esimerkiksi lohta ja silakkaa sisältävissä fishcakeissa yhdistyvät kotimainen kala ja thaimaalainen reseptiikka. Lopputulos on varmasti joka suuhun sopiva. Thai-lihapullat puolestaan on valmistettu silkasta kotimaisesta lihasta, eikä taikinassa siis ole käytetty esimerkiksi korppujauhoja lainkaan.

Uusia annosmakuja voi poiketa napostelemaan niin oluen kuin cavankin kanssa.

Lämpimät salaatit ovat olleet erittäin suosittuja kaiken aikaa, joten nyt kaikkien salaattien pääraaka-aineet pyörähtävät pannulla ja asetellaan lämpiminä lautasille. Uusi vihreä curry -wokkiannoskin on listalle livahtanut.

Myös olutvalikoima uudistui, kun ravintolaan saatiin tutun maahantuojan kautta laatuoluita Saksasta.

– Löysimme nopeasti meille sopivat oluet. Jatkossa lista myös vaihtuu useammin, Pajunen väläyttää.

Pyynikin Brewing Companyn ja Nokian Panimon tuotteet tulevat edelleen näkymään juomakimarassa.

Ratikkareitin valmistumisen myötä myös jalkakäytävä Purebiten edustalla levenee ja terassille saadaan lisää tilaa. Sinne kelpaakin piipahtaa lasilliselle ja pikkupurtavalle, jota Purebiten uudelta listalta löytyy nyt runsaasti.

Ja kaikkia annoksia, myös niitä naposteltavia, voi myös noutaa tai tilata niin kotiin kuin vaikka puistopiknikille.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy