Purebite pisti listansa uusiksi ja laati samalla myös lounaalle lämpöisiä salaatteja. Wokkirintamallakin on pöhinää Khao Phadin muodossa. Uutukaisia ovat myös Pyynikin Käsityöläispanimon sekä Top Fuelin oluet.
Thai-wokit ovat saaneet niin palavan suosion, ettei listaa niiden osalta uskallettu juuri muuttaa. Mutta lisää uskaltaa aina laittaa, siksipä uutuutenna wokkirintamalle tärähtää Khao Phad eli annoksellinen keittiömestari-ravintoloitsija May Pansodin tyyliin taituroitua paistettua riisiä ja omavalinteisella pääraaka-aineella, liha- tai kasvisvaihtoehdolla.
– Wokit ovat olleet erittäin suosittuja. Tulisuusasteen saa valita itse asteikolla hotti, hotimpi, hottis, ravintoloitsija Markus Pajunen kuvailee.
Valikoimaan uutuutena tupsahtaneet lämpimät lounassalaatit puolestaan ovat mausteisen makurikkaita olematta tulisia. Ajatus lämpimistä lounassalaateista sai kipinänsä pakkasista.
– Monet asiakkaat olisivat halunneet tilata lounaalla salaatin, mutta toisaalta kylmänä päivänä teki mieli syödä jotain lämmintä. Teimme siis valikoimaan nopeasti valmistuvia lämpöisiä salaatteja.
Uudistuneen ruokalistan salaattivalikoimassa on nyt makuja ja proteiinipitoisuuksia moneen makuun, kuten esimerkiksi erittäin lihaisa, äijäsalaatiksi tituleeraattu Red Meat, eli nautaa, possua, papuja sekä raejuustoa sisältävä tuhti mutta aterioitsijaansa silti ähkyksi muuttamaton makupakkaus. Paistettua halloumia sisällään hellivä annos chilipestoineen, oliiveineen ja kurpitsansiemenineen on ehdotonta hittiainesta hiukan kevyemmällä saralla.
Myös kylmissä salaateissa on napakoita uutuuksia, kuten Lihanjalostamo Willgrénin Wanhanajan Meetwurstia, raejuustoa ja avokadoa sisältävä muhevainen annos. Paikallisia makuja löytyy myös Ahlmanin Gabriel-juustoa sisältävästä salaatista.
Kanateriyaki oli Purebiten viime kesän todellinen hittiannos. Sitä jäätiin kovasti kaipailemaan ja tunnustaapa Pajunen myyneensä sitä niin sanotusti tiskin alta kaikkein kovimmille faneille.
– Eräskin asiakas sanoi, että se on paras yksittäinen annos, jonka hän on koskaan syönyt, Pajunen paljastaa.
Nyt teriyakisiivekkään saanti on onneksi turvattu, sillä se on pyrähtänyt listalle vakituiseen valikoimaan.
Pienpanimo-oluita laajalla skaalalla – tarkoin valikoituja viinejä edullisesti
Juomavalikoima on venähtänyt messevän maltaiseksi. Valikoitavissa on lukuisia uusia laatumaltaisia niin Pyynikin Käsityöläispanimon kuin Top Fuelinkin juomaskaalasta. Olut taipuu thaimaalaisten ruokamakujen kaveriksi vallan mainiosti.
Myös viinejä on valikoitavissa monipuolisesti ja nyt myös aikaisempaa edullisemmin. Purebiten viinilistan koostamisessa ja annosten makuihin sovittelemisessa on alusta asti käytetty apuna kovan luokan ammattilaisia. Erinäisissä sommelier-kisoissa valtaisan voitokas ravintola C:n Heidi Mäkinen on ollut valitsemassa myös nykyisen listan viinejä.
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy