Kaikille avointa ja pääsymaksutonta Plevnan ja Koskipanimon 25-vuotisjuhlaa rytmittää huima Steve’n’Seagulls -yhtye.

Panimoravintola Plevna ja sen yhteydessä toimiva Koskipanimo täyttävät jo komeat 25 vuotta. Neljännesvuosisadan mittaisen maltaisen toiminnan kunniaksi organisoidaan kaikille avoimet kunnon synttärikarkelot, joita rytmittää huima Steve’n’Seagulls -yhtye sekä tietenkin DJ Juissi, joka nostalgisoi alkuillasta ravintolan perustamisvuoden 1994 myydyimpien levyjen listan.

Plevnan juhlapäivästä ei puutu olutta eikä ohjelmaa! Riemukasta menoa rytmittää Steve ’n’ Seagulls, joka esittää bluegrass-versioita tunnetuista hard rock- ja metallikappaleista.

– Steve ’n’ Seagulls oli minun ja Samin yhteinen toivebändi. Tykkäämme molemmat heidän musiikistaan ja olen käynyt monta kertaa keikoillakin, ravintoloitsija Marika Tähtinen-Hakala paljastaa.

– Heidän musiikkinsa sopii tähän touhuun ja Juissin 94-lista myös. Meille tulee oluttarjouksiakin. Nyt pidetään kunnon bileet, myhäilee panimomestari Sam Viitaniemi.

Viitaniemi povaakin kyseiselle torstaille niin railakasta ja ikimuistoista ilonpitoa, että suosittelee veikeästi kaikkia pitämään pekkasensa seuraavana päivänä perjantaina.

Alusta alkaen omia oluita kehittäen ja aitoon oluttupatunnelmaan tähdäten

Kun Plevna avasi ovensa, ei Suomesta juuri löytynyt muita toimivia panimoravintolakonsepteja, joten mallia tähyttiin Saksan ja Tsekin suunnalta, aidosta olutkellaritunnelmasta. Jo silloin ruokalistalta löytyi perinteikkäille olutravintoloille tyypillisiä makuja kuten currywurstia, mutta myös paikallisen twistin erikoisuuksia, kuten keitetystä hevosmakkarasta ja perunamuusista koostunut ”Turkulainen”.

Oluenpanemiseen suhtauduttiin alusta asti antaumuksella. Panimomestari Boris Orlo kehitti oppipoikansa Sam Viitaniemen kanssa ensimmäiset oluet: toinen niistä oli Plevnan Vaalea ja toinen Plevnan Tumma, joka on jatkuvassa tuotannossa vieläkin.

Tuotannon samoin kuin omien panimotuotteiden osuuskin on kasvanut huimasti vuosien kuluessa nykyisen panimomestari Viitaniemen osaavissa otteissa. Puhtauteen ja laatuun äärimmäisellä tinkimättömyydellä suhtautuvan Viitaniemen oluille on myös tipahdellut palkintoja tasaiseen tahtiin saaden seinät täyttymään kunniakirjoista. Kaikki eivät esille enää edes mahdu. Ja onhan Plevnalla siidereitäkin, sekä Suomen ainoa jatkuvassa tuotannossa oleva Panimosima.

Viime aikoina panimoravintolan toimintaa on kehitetty edelleen. Uusi ympäri vuoden palveleva Veranta-terassi lisäsi asiakaspaikkoja sadalla mahdollistaen samalla terassinautiskelun tyystin kelistä riippumatta. Investointi omaan pullotuslaitteistoon ja uusi panimomyymälä mukaan ostettavine oluineen ovat taas tuoneet oluet uudella tavalla asiakkaiden saataville sekä huulille. Olutta sekä siideriä on myös mahdollista ostaa tynnyreittäin juhliin tai yritystilaisuuksiin. Tai tilata pullotettuja oluteriä aivan omalla etiketillä.

PLEVNAN JUHLATARJOUKSET

KOKO SYNTTÄRIVIIKON

juhlalounaiden jälkiruokana kakkukahvit!

TO 31.10

koko päivän kaikki panimon 0,5l tuotteet hintaan 5€

Keittiöstä á la carten lisäksi; Plevnan Slaider L 10€
Hodarisämpylän välissä chilihodarinakki, currykastiketta, paahdettua sipulia ja kaalisalaattia.
Kylkeen maalaisranskalaiset ja savupaprikadippi. Niin kauan kuin tavaraa riittää.

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Panimomestari Sam Viitaniemi ja pieni otanta hänen oluittensa saamista palkinnoista ja kunniakirjoista.

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY