Taas on aika tarttua tuhteihin kolpakkoihin ja nauttia hilpeästä olutjuhlameiningistä! Tänä vuonna Panimoravintola Plevnan Oktoberfest on luokkaa jätti – ruokaisa ja juomaisa klassikko, josta saapuvat nauttimaan niin paikalliset kuin matkailijatkin aina ulkomaita myöden. Tänä vuonna juhlintaan sisältyy peräti kolme riehakasta viikonloppua.

Oktoberfest-olut virtaa hanoista

Jo 25. kerran käynnistyvä Oktoberfest-karkelo saa taas torvimusiikin soimaan ja oluen virtaamaan. Hanoista pulppuaa Plevnan perinteinen, vaalea 5,9%-prosenttinen Oktoberfest-olut, joka napautetaan hanoihin kyllä jo vähän etukäteen. Oktoberfest-oluen juomista kannattaa panimomestari Sam Viitaniemen mukaan mennäkin treenaamaan jo vähän etukäteen, että jaksaa sitten nostaa tuopin huulille.

– Saa sitä kyllä kaksin käsinkin nostaa, Viitaniemi virnistää.

Tämän lisäksi kuuluisa panimomestari haluaa muistuttaa tapahtuman lystikkyydestä ja rentoudesta.

– Tämä ei ole luonteeltaan mikään vakava tilaisuus, vaan meillä voi juoda vapaasti juuri niitä juomia, joita haluaa.

Esimerkkinä Viitaniemi mainitsee suursuosion saaneen Mummon mustaherukkasiiderin, jonka hän iloitsee pääsevän nyt myös panimon uusimmaksi pullotettavaksi tuotteeksi.

Herkkuideoita suoraan Münchenistä

Oktoberfest tuo pöytiin aina omanlaisensa ruokaherkut, joita Plevnassa tarjoillaan erilliseltä Oktoberfest-menulta. Plevnan työtiimi käykin joka vuosi Saksassa, josta ammennetaan henkilökunnan hienojen työasujen lisäksi inspiraatiota oman Oktoberfest-menun tarjontaan. Tänä vuonna ollaan panostettu erityisesti laadukkaisiin kalaisiin antimiin, joita reissun päälläkin rutkasti maisteltiin.

– Oktoberfest-listalta löytyy esimerkiksi voissa paistettua merianturaa ja limemarinoituja katkarapuja pääraaka-aineinaan sisältävä Ingridin kalakimara -annos, ravintoloitsija Marika Tähtinen-Hakala kertoo.

Lihaisia antimia edustavat esimerkiksi uunissa paahdettu tuhti sianpotka sekä pekoni-piparjuuritahnalla täytetty pariloitu porsaanleike eli Thorstenin snitseli. Kasvisruokailijoille meheväisiä Oktoberfest-makuja taas tarjoilee Güntherin Slaiderin vegeversio, jossa pitkähkön sämpylän välistä löytyy mm. vegebratwurstia, currykastiketta, kaalisalaattia ja talon vehnäoluesta makunsa saavaa remouladea.

Perinteisemmän sacherkakun jälkihyvävaihtoehdoksi on keittiöpäällikkö Jaakko Rautio ideoinut suussasulavan mustaherukkaisen juustokakun talon mustaherukkasiiderin pohjalta. Hilda-mummon mustaherukkajuustokakun juomasuositus onkin ilmiselvä.

Yhä enenevässä määrin paikalle saavutaan myös teeman mukaan tälläytyneinä, ja Plevna palkitseekin heidät aina panimoravintolalle leimalliseen tapaan.

Moni Oktoberfesteille saapuva haluaa uppoutua kunnolla olutjuhlatunnelmaan ja panostaa myös pukeutumispuoleen lederhosen ja dirndl keikkuen. Houkutteena kunnon kostyymin hankkimiseen saattaa toimia myös se, että ravintola muistaa pukeutujia maukkaalla tavalla.

– Arvostamme sitä, kun ihmiset pukeutuvat ja lähtevät oikein fiiliksellä mukaan meininkiin, joten palkitsemme pukeutujat. Täällä näkyy mekkoja ja nahkahousuja aina vain enemmän joka vuosi, Tähtinen-Hakala kertoo hymyillen.

Omalta osaltaan riehakasta olutjuhlatunnelmaa Plevnaan tuo Tallin Brass -orkesteri, joka laskeutuu lavalta myös Oktoberfest-vieraiden keskelle musisoimaan ja fiilistä nostattamaan.

Myös Oluthuoneella tunnelmoidaan Oktoberfest-meiningissä koristein, viikonlopun Lavassaare Trio -musisoinnein sekä luonnollisesti oivallisin oluin. Lisäksi Åfeltin panimohevoset pyörähtävät myös Oluthuoneen edessä kopisutellessaan kaupungin katuja orkesteri kyydissään.

Tallinbrass Plevnassa 21.-22.9. ja 28.-29.9. ja 1.10.-6.10.
Lavesaare Trio Oluthuoneella 28.-29.9.

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

TALLINBRASS PLEVNASSA
PE–LA KLO 20-23 | MA–TO KLO 19-22

 ke 5.8. 17:00
Plevnan Vinyyliveranta: DJ Juissi
 Tamperelaisen Dj. Juissin viime kesältä tuttu Vinyyliveranta viihdyttää tänäkin kesänä...

 ke 12.8. 17:00
Plevnan Vinyyliveranta: DJ Juissi
 Tamperelaisen Dj. Juissin viime kesältä tuttu Vinyyliveranta viihdyttää tänäkin kesänä...

 ke 19.8. 17:00
Plevnan Vinyyliveranta: DJ Juissi
 Tamperelaisen Dj. Juissin viime kesältä tuttu Vinyyliveranta viihdyttää tänäkin kesänä...

 ke 26.8. 17:00
Plevnan Vinyyliveranta: DJ Juissi
 Tamperelaisen Dj. Juissin viime kesältä tuttu Vinyyliveranta viihdyttää tänäkin kesänä...

OKTOBERFEST-MENU

Alut

Pretzel, Saksalainen Suolarinkilä, L 2,00€

Genevieven Pekoni- juustokeitto L 8,50 €
Oluella höystettyä kermaista juustokeittoa ja paistettua pekonia.

Jürgenin lihapullat L, G 9,80€
Käsin pyöräytettyjä lihapullia, currykastiketta ja saksalaista perunasalaattia.

Pääruoat

Ulriken Kananpoikaa L 18,80 €
Kokonainen paistettu kananpoika, Sriracha-majoneesia, kaalisalaattia Ja maalaisranskanperunoita.

Albrechtin Potkaa L 23,80 €
Uunissa Paahdettu SianPotka, Haudutettua Hapan- Ja Punakaalia Sekä Tummaa Olutkastiketta.

Güntherin Slaideria L 15,80 €
Pitkähkön Sämpylän Välissä Pariloituja Bockwursteja, Currykastiketta, Kaalisalaattia ja Vehnäolut- remouladea. Lisäksi Saksalaista Perunasalaattia.

Vegegüntherin Slaideria L, M, VEG 15,80
Pitkähkön Sämpylän Välissä Vegebratwurstia, currykastiketta, Kaalisalaattia Ja Vehnäolut- remouladea. Lisäksi Saksalaista Perunasalaattia.

Ingridin kalakimara L 22,80€
Voissa Paistettua Merianturaa, Lime- marinoituja Katkarapuja, Vehnäolut- remouladea, Paahdettua Punajuurta ja Röstiperunoita.

Thorstenin snitseli L 25,00€
Pekoni- Piparjuuritahnalla Täytetty Pariloitu Porsaanleike, Tummaa Olutkastiketta, Grillitomaattia ja Saksalaistyylistä perunasalaattia.

Jälkiruoat

Hilda- mummon mustaherukkajuustokakku L 7,50€
Suussa Sulava Juustokakku, Jonka Valmistamiseen On Käytetty Panimomme Mustaherukkasiideriä.

Rudolphin sacherkakku 8,50€
Perinteinen wieniläinen suklainen leivos ja passionmelbaa.

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY