Platessa burgerinsa saa joko ehdan lihaisalla pihvillä tai uudella erittäin lihaisan koostumuksen vegevaihtoehdolla, punajuurella värjätyllä Beyond Meat -herneproteiinipihvillä.

Ravintola Platen sunnuntaissa puraistaan burgereita. Sämpylöiden sisään paistetaan niin muhkeita lihaisia pihvejä kuin uutukaisia erittäin lihamaisia herneproteiinipihvejäkin, jotka hämäävät haukkaajansa luulemaan niitä ehdaksi lihaksi. Sunnuntaiherkkua on saatavilla siis niin kasvis- kuin lihavaihtoehtoja mieliville. Kokeilla voi vaikka kumpaakin. Olisiko tässä vallan sokkomaistelun paikka?

Platen kasvisburgerin Beyond Meat -pihvin rakenne on häkellyttävän lihaisa, joten tekstuurista ei tarvitse tinkiä.

– Meille voi tulla vaikka testaamaan, että erottaako liha- ja kasvisburgerin toisistaan, keittiömestari Mikko Humppi haastaa leikkisästi.

– Kuulin tästä Beyond Meat -pihvistä ensimmäistä kertaa kolmisen vuotta sitten, kun se oli vielä kehitteillä. Innostuin aiheesta jo silloin välittömästi. Haluamme muutenkin kokeilla uusia asioita ja hyviksi havaittuamme tarjota niitä myös asiakkaille.

Hampurilaissämpylöiden sisään kätkeytyvä punertava pihvi on niin liki lihaisaa kokemusta, että se on mainio vaihtoehto erityisesti sekasyöjille, jotka haluavat syödä terveellisemmin, eettisemmin tai ekologisemmin silti mehevästä hampurilaiskokemuksesta tinkimättä. Kyseessä ei siis ole mikään härkäpapu- tai kvinoalättynen, joka ei tosiaankaan maistu tai tunnu lihalta.

– Tässä on nimenomaan lähdetty jäljittelemään lihan makua sekä rakennetta mielestäni mainiosti siinä onnistuen. Tulin tästä itse ihan samalla tavalla täyteen ja tyytyväiseksi kuin tavallisesta hampurilaisestakin. Ja itse asiassa söin vähän paremmalla omallatunnolla, Humppi paljastaa.

Platen grillissä tirisevät kasvis- ja lihapihvit imaisevat itseensä kunnon savuaromia Mikko Humpin käsittelyssä.

Pyydettäessä kasvisburgerin saa myös vegaanisena versiona. Runsaita burger-annoksia saa Platesta sunnuntaisin ainakin kesän ajan. Humppi väläyttää, että grillausideaa saatetaan lähteä vielä jatkojalostamaankin, kun kuljetaan kohti syksyä.

Hampurilaisen kylkeen voi napata myös raikkaan cocktailin, kuten vaikka mojiton tai perinteisenä loiventavana tunnetun Bloody Maryn. Se onkin Platessa jatkossa vallan vakiojuomana sunnuntaisin.

– Meillä on baaritiskin takana todella osaavia drinkki-ihmisiä. Haluamme tuoda sunnuntaihin sellaista Mimosa- ja Bloody Mary -meininkiä, ravintolapäällikkö Minna Manu kuvailee.

Platen valikoimassa on myös alkoholittomia mocktaileja, joten kuntoilijoiden, autoilijoiden tai muuten vaan holit mieluusti ohittavien ei tarvitse tosiaankaan istuksia kuivin suin.

Burgereita Platessa sunnuntaisin 2.6. alkaen à la carte -listan ohella.

Ravintola Plate, Hämeenkatu 7, 2. krs.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy