Tampereen brunssitarjonta on alkuvuodesta villiintynyt, sillä kaupungin ravintoloiden aukioloja on rajoitettu rankalla kädellä. Helmikuun alussa paluun teki ainakin helmikuun 2022 ajaksi Bistro Kattilan suosittu brunneri, joka on ollut kaupungin suosituimpia brunsseja jo vuodesta 2015.

 

Brunner 5.2.2022
[Brunnerin sisältö voi vaihdella]

Alkuun:

Paahdettu myskikurpitsakeitto, krutonkia ja siemeniä (L, G)

Pääruoka:

Paistettua helmikananrintaa, parmesaanikeksiä, perunakakkua ja tummaa timjamikastiketta (L, G)

Tai

Paistettua kultaotsa-ahventa, confit purjoa, palsternakkapyrettä, haudutettua pinaattia ja beurre blanc -kastiketta (L, G)

Tai

Pappardelle pastaa, kermaisessa portobellosieni-kastikkeessa (L, Saatavilla veg)

Jälkiruoka:

Veriappelsiinipannacotta & kristalisoitua suklaata (L, G)

 

Lue lisää brunssista. Alkuperäinen konsepti on säilynyt ravintolan alkuajoista asti.

bistro-kattila-lohiannos-2015
Ensimmäisen brunnerin pääruokana on paistettua lohenseläkettä peruna-kasviskakun ja limehollandaisen kaverina.

Monet paikat pistävät sunnuntaisin brunssipöydän pystyyn, mutta Bistro Kattila tarjoaakin lauantaisin brunneria, brunssin ja dinnerin pöytiintarjoiltavaa yhdistelmää.

– Brunner on brunssin ja illallisen eli dinnerin yhdistelmä. Halusimme korostaa tyylimme mukaan hyvää palvelua ja tarjoilla kaikki annokset pöytiin, bistropäällikkö Mika Pelttari valottaa.

Ensimmäisen brunner-listan alkupalalautanen koostetaan jogurtista ja myslistä, sipuli-fetapiirakasta, juustosta, paprikahillokkeesta, vihersalaatista, talon leivästä ja levitteestä. Pääruokana on paistettua lohenseläkettä peruna-kasviskakun ja limehollandaisen kaverina. Jälkihyväksi lusikoidaan suklaamoussea pähkinäcrumblella.

Myös vahvasti sesonkien mukaan elävä Kattilan à la carte -lista on uudistunut hiljattain. Uusi lista hellii sisällään mm. lempääläisen Hopeapoukaman hauesta valmistettua haukiquenellea ja somerolaisen Nokan lammastilan päkättimistä laadittua marokkolaista mausteista lammaspataa. Lähi- ja pientuottajat ovat muutenkin tärkeässä roolissa. Kaiken kaikkiaan heitä on noin parisenkymmentä.

Brunner Kattilassa lauantaisin klo 12-16 hintaan 20€ per brunner-ruokailija.

Hintatiedot päivitetty 16.10.2018. Artikkeli julkaistu 2015.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY