Piemonte sukeltaa Sisilian makumaisemiin. Keittiömestari Niko Ervalahti on napsinut sisilialaisen keittiön makuja katukeittiön antimiakin ravintolatasoisiksi annoksiksi taituroiden.
Annosvalikoimasta löytyy niin panellea, kikherneitä ja sumakkia kuin miekkakalaa ja caponataakin.
– Panelle on sisilialaista katuruokaa, kikhernejauhoista valmistettu ja fritattu leipänen, jota syödään Palermossa yrttitahnan kanssa. Tein panellesta erilaisen, ravintola-annostasoisen version, jossa on pohjalla panelle ja päällä salaattia sekä kuivatuilla sumakin kukilla maustettua majoneesia, Ervalahti kuvailee.
Pääruokana tarjottava eväkäsannos eli kevyesti valkosipuli-timjamiöljyllä sipaistu ja grillattu miekkakala on hyvin tyypillistä sisilialaista, simppeliä mutta maukasta ruokaa. Kalan lisukekaverina tarjotaan munakoisoista, sipulista, tomaattista ja pinjansiemenistä caponataa.
Jälkiruokana hurmaa perinteinen sisilialainen mantelimaidosta ja tuoreista manteleista valmistettu vanukas, jonka Ervalahti päätti tarjota passionhedelmän kanssa. Mantelivanukas on saanut passionia kylkeensä niin tuoreena, geelinä kuin sorbet’nakin.
Kuvat on ottanut Piemonten italialainen tarjoilija Nicolo
PIEMONTE GOES TO SICILY
ANTIPASTI
Tuoretta talon focacciaa & San Marzano tomaattipestoa (L)
€2,00/hlöAntipastilajitelma (VL, G)
€10,50/18,50Juusto & lihalajitelma (G)
€10,50/18,50Arancino, pistaasia & vesikrassia
€10,50Panelle, kikherneitä & sumakkia (L, G)
€10,50PRIMI PIATTI
Purjorisottoa & grillattua purjoa (L, G)
€17,50Spaghetti alle Vongole (L)
€18,50Pasta alla Norma (L)
€16,50SECONDI PIATTI
Karitsan niskaa, mantelia, papuja, paprikaa & veriappelsiinia (L, G)
€26,50Miekkakalaa & caponataa (L, G)
€27,50Couscous Trapani, sahramia, mustekalaa & jättirapua (L)
€24,50DOLCI
Sgroppino (L, G)
€7,00Cannoli, pistaasipähkinää & suklaata
€8,50Mantelivanukasta & passionhedelmää (L, G)
€8,50