Panelle, kikherneitä & sumakkia

Piemonte sukeltaa Sisilian makumaisemiin. Keittiömestari Niko Ervalahti on napsinut sisilialaisen keittiön makuja katukeittiön antimiakin ravintolatasoisiksi annoksiksi taituroiden.

Miekkakalaa & caponataa

Annosvalikoimasta löytyy niin panellea, kikherneitä ja sumakkia kuin miekkakalaa ja caponataakin.

– Panelle on sisilialaista katuruokaa, kikhernejauhoista valmistettu ja fritattu leipänen, jota syödään Palermossa yrttitahnan kanssa. Tein panellesta erilaisen, ravintola-annostasoisen version, jossa on pohjalla panelle ja päällä salaattia sekä kuivatuilla sumakin kukilla maustettua majoneesia, Ervalahti kuvailee.

Pääruokana tarjottava eväkäsannos eli kevyesti valkosipuli-timjamiöljyllä sipaistu ja grillattu miekkakala on hyvin tyypillistä sisilialaista, simppeliä mutta maukasta ruokaa. Kalan lisukekaverina tarjotaan munakoisoista, sipulista, tomaattista ja pinjansiemenistä caponataa.

Jälkiruokana hurmaa perinteinen sisilialainen mantelimaidosta ja tuoreista manteleista valmistettu vanukas, jonka Ervalahti päätti tarjota passionhedelmän kanssa. Mantelivanukas on saanut passionia kylkeensä niin tuoreena, geelinä kuin sorbet’nakin.

Mantelivanukasta & passionhedelmää
Italialaiset osaavat nauttia elämän pienistä iloista. Piemonten tarjoilija Nicolo.

Kuvat on ottanut Piemonten italialainen tarjoilija Nicolo

 

PIEMONTE GOES TO SICILY

ANTIPASTI

Tuoretta talon focacciaa & San Marzano tomaattipestoa (L)
€2,00/hlö

Antipastilajitelma (VL, G)
€10,50/18,50

Juusto & lihalajitelma (G)
€10,50/18,50

Arancino, pistaasia & vesikrassia
€10,50

Panelle, kikherneitä & sumakkia (L, G)
€10,50

PRIMI PIATTI

Purjorisottoa & grillattua purjoa (L, G)
€17,50

Spaghetti alle Vongole (L)
€18,50

Pasta alla Norma (L)
€16,50

SECONDI PIATTI

Karitsan niskaa, mantelia, papuja, paprikaa & veriappelsiinia (L, G)
€26,50

Miekkakalaa & caponataa (L, G)
€27,50

Couscous Trapani, sahramia, mustekalaa & jättirapua (L)
€24,50

DOLCI
Sgroppino (L, G)
€7,00

Cannoli, pistaasipähkinää & suklaata
€8,50

Mantelivanukasta & passionhedelmää (L, G)
€8,50

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Italialainen ravintola Tampere: Piemonte

Sisilian aurinko paistaa Piemonten lautasilla – teemaviikoilla ravintola matkaa etelän aalloille

Tampereen italialainen ravintola Piemonte sukeltaa parhaillaan Sisilian merellisiin makumaisemiin. Perinteikkäät Sisilia-viikot 6.2.-2.3.2024 kuljettavat ravintolavieraat etelämmäksi Välimeren auringon alle. Italia tarjoaa monipuolista, omaleimaista gastronomista kulttuuria läpi...
Pikilinnan kesäterassi Tammelassa

Tampereen terassit ja kesäkeitaat esittäytyvät

Nyt saa jälleen nauttia ulkona aurinkoisen lämpöisestä ilmasta, eikä tarvitse uhmata säiden jumalia! Tässä terassikauden helmiä Tampereella. Kyttälän ravintolakaupunginosan kesäterassit Terassit lähellä Nokia Areenaa ja Ratinan...
Piemonten take away -annokset

[ITALIALAISTA VIIKONLOPUKSI] Piemonten noutoannosten tilaukset käynnissä

Piemontesta voi tilata ruokaa myös kotona herkuteltavaksi. Take away-annoksia voi tilata viikoittain torstaista lauantaihin klo 14-18 noudettaviksi. Menun pääruoka toimitetaan esikypsennettynä lämmitys- ja viimeistelyohjeiden kera. Alku-...