Teatteri Telakan syyskauden avaa puhe-, tanssi- ja laulunäytelmä Homo Secundus – Sekundaihminen, joka on yhteiskunnallinen rakkausnäytelmä köyhille ja rikkaille.

Teoksen ovat käsikirjoittaneet palkittu näytelmäkirjailija, esiintyjä ja muusikko Miko Kivinen sekä kuvataiteilija, teatteriohjaaja ja kirjailija Teemu Mäki, joka vastaa myös ohjauksesta. Homo Secunduksen tuottavat yhteistyössä Teatteri Telakka, Tanssiteatteri Minimi ja Tanssiteatteri Tsuumi.

Tekijöiden ja yhteistyöteatterien taiteellinen monipuolisuus näkyy Homo Secunduksessa kautta linjan. Muun muassa showksi luonnehditussa esityksessä puheteatteri yhdistyy tanssiin, esitystä varten sävellettyyn kokeelliseen musiikkiin sekä lauluun. Tarinan päähenkilö on rikas, menestynyt muotisuunnittelija Piia (Tanjalotta Räikkä), jonka mielikuvitukselliset luomukset takaavat sen, että lavalla nähdään myös yllättäviä visuaalisia ratkaisuja.

Keskushenkilö Piian lisäksi esitys rakentuu vahvasti Kivisen esittämän Kuolio-hahmon ympärille, joka esittää myös kaikki esityksen laulut. Kuolio on trikooasuun pukeutuva yhteiskunnallinen supersankari ja liikunnallinen filosofi, joka seikkailee Homo Secunduksessa sekä kertojana että nuorisotyöttömän roolissa. Kivisen mukana jo toistakymmentä vuotta kulkenut Kuolio on muun esitys- ja äänitaiteen lisäksi tehnyt aiemmin sekä Kuolio-musikaalin että Miehen Kuolema-näytelmän.

Räikän ja Kivisen lisäksi lavalla nähdään Riikka Puumalainen (tanssija, Tanssiteatteri Minimin taiteellinen johtaja), Salla Korja-Paloniemi (tanssija, Tanssiteatteri Tsuumin toiminnanjohtaja ja yksi perustajajäsenistä), sekä näyttelijä Marja Myllylä, jolle Homo Secundus on hänen uransa 50-vuotistaiteilijajuhlanäytelmä.

Esityksen nimi Homo Secundus tulee sanaleikistä, joka tarkoittaa sekä sekundaihmistä, toisen luokan kansalaista, että uutta, ihmisen jälkeen tulevaa parempaa versiota ihmisestä. Homo Secundus onkin ennen kaikkea näytelmä ihmisarvosta, sen puuttumisesta ja tarpeesta. Se on yhteiskunnallinen rakkausnäytelmä köyhille, rikkaille, eläimille ja kasveille.

Homo Secundus ensi-ilta Teatteri Telakalla perjantaina 27.9.2019 ja sitä esitetään Tampereella 15.10. asti. Telakan esityskauden jälkeen Homo Secundus nähdään Espoon kaupunginteatterissa 23.-25.10. ja Kuopion kaupunginteatterissa 12.11.-11.12.

Esityksen ikäsuositus on 13 v.

 

Tapahtuma


Homo Secundus – Sekundaihminen

Ti 15.10. klo 19:00

Tampereen esitykset ovat aikavälillä 29.9.-15.10.
 Hintaluokka: 26,50 €  Tiketti.fi
 Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Teatteri Telakka

Teatteri Telakka
 Tullikamarin aukio 3
Tampere

 Hotellit läheisyydessä


Kulttuuritalo Telakan terassilla ja ravintolasalissa on viikoittain monipuolista livemusiikkia. Yläkerran Teatteri Telakka on valtakunnallisesti ja kansainvälisesti kiinnostava ammattiteatteri.

Telakkamainen kotoisan boheemi tunnelma on niin ainutlaatuinen, että siihen kannattaa tutustua eri aikoina. Se on aito kulttuuritalo, joka muuttaa muotoaan niin päivin ja öin kuin myös kesällä ja talvella. Talkootyönä vanhasta viljamakasiinistä kulttuuritaloksi ja monipuoliseksi ravintolaksi synnytetty ravintola Telakka on nähtävyys itsessään.

Ravintolaesittely: Telakka

Livemusiikki: http://telakka.eu/ravintola/ohjelma

Teatteriesitykset: http://www.teatteritelakka.fi