Todentuntua Run Out -peleihin lisäävät lukuisat audiovisuaaliset efektit, vaihtelevat ongelmat sekä monipuoliset toiminnallisuudet. Kuva: Pia Ropo

Tampereen keskustaan Puutarhakadulle avattiin 2017 keväällä  uusi Run Out -pakohuonepeli. Elämyskeskus Crazy Golfin yhteydessä toimivilla pakopelihuone-kokonaisuus on ensimmäinen Suomessa, jolla on anniskeluoikeudet.

Jokaisella huoneella on oma mysteerinsä, joka pelaajien on ratkaistava päästäkseen ulos. Salaisuuksia selvittämään mahtuu kerrallaan 2–6 hengen tiimit, ja huoneet on suunniteltu niin aloittelijoita kuin konkareita silmällä pitäen.

– Run Out -pakopelihuoneet ovat pulmapelien aatelia, ja ne tarjoavat vahvan elämyksen pakohuonepelien ystäville sekä ensikertalaisille, kertoo toimitusjohtaja Hannu Lahtinen.

– Ihmiset tulevat pakopeleihin nauttimaan yhdessäolosta ja pitämään hauskaa. Tarjoilu on osa hyvän fiiliksen luomista ja kokonaisvaltaista palvelua, Lahtinen toteaa.

Mysteerien ratkaisuun pelaajilla on aikaa tunti. Esimerkiksi Ydinuhka-huoneessa pelaajat yrittävät keskeyttää ydinohjusten lähtölaskennan ja pelastaa maailman ydintuholta. Ruumishuone-pelissä jännitystä taas tarjoaa ruumishuoneella riehuva virus, johon liittyvää mysteeriä pelaajat pääsevät selvittämään. Kummankin huoneen arvoitus koostuu sarjasta erilaisia tehtäviä, joiden ratkaisemiseen tarvitaan nokkeluutta, luovuutta sekä tiimin yhteispeliä.

– Mysteeri aukeaa helpommin, kun pelaajat lyövät viisaat päänsä yhteen, mutta ratkaisemista voi kokeilla yksinkin. Yksi vihje johtaa toiseen ja lopulta arvoituksen selviämiseen. Huoneissa tunniksi unohtuu kaikki muu, Lahtinen lupaa.

Todentuntua ammattilaisen toteutuksesta

Pakohuoneiden ilmeestä on vastannut ammattilavastaja Tomppa Kekäläinen, jolla on kokemusta useiden ravintola- ja elämyskeskuskokonaisuuksien suunnittelusta ja toteuttamisesta. Todentuntua peleihin lisäävät lukuisat audiovisuaaliset efektit, vaihtelevat ongelmat sekä toiminnallisuus, joka haastaa pelaajat kokeilemaan rajojaan.

– Kekäläinen miettii ja suunnittelee pienimmänkin yksityiskohdan lattiasta kattoon saakka. Lopputulos ja kokonaisuus on aina uskottava ja todellisen tuntuinen, Lahtinen kiittelee.

Puutarhakadulla pelit aloitetaan kahdella pakohuoneella. Tarkoituksena on kuitenkin laajentaa toimintaa ja tarjota asiakkaille tulevaisuudessa lisää mysteerielämyksiä.

– Tampereelle on tarkoitus avata lähiaikoina kaksi huonetta lisää. Suunnitelmissa on myös laajentaa toimintaa muihin kaupunkeihin, Lahtinen maalailee.

Run Out -pakopelihuoneet palvelevat asiakkaita varausten mukaan.

Kuvat Pia Ropo

Run Out -pakohuoneet
Puutarhakatu 21, 33210 Tampere
puh. 0300 870 464
www.runout.fi