Tohtori Panu Rajala kirjoitti itsenäisyytemme juhlavuotta juhlistamaan näytelmän kirjailija Väinö Linnasta. Päämäärä tuntematon -draamassa jatkosodan käynyt Linna kirjoittaa suurteostaan Tuntematon sotilas. Monet aikalaiset Väinö Linnan läheisyydestä sekä romaanin henkilöt pääsevät ääneen, kun kansakuntamme historiaa kirjoitetaan.

Näyttelijä Tuukka Huttunen nähdään yksin kaikissa näytelmän yli kahdessakymmenessä roolissa. Hän joutuu taipumaan moneksi rintamataisteluissa sekä sodassa kriitikoita vastaan. Teatterinjohtaja Panu Raipian ohjauksessa isossa roolissa ovat myös videoiden ja äänien maailmat.

Viiden tähden Päämäärä Tuntematon palaa ohjelmistoon

Tampereen Komediateatterin kiitelty ”viiden tähden” näytelmä palaa ohjelmistoon to 19.11.2020.

Panu Rajalan kirjoittama ja Panu Raipian ohjaama esitys on kerännyt kiitosta katsojilta ja kriitikoilta, ylisanoiltakaan ei ole vältytty. Näyttelijä Tuukka Huttunen on palkittukin tästä työstään. Huttunen asettuu suvereenisti yli kahteenkymmeneen rooliin koskettaen ja naurattaen katsojiaan. Näytelmä onnistuu vangitsemaan katsojansa niin, että esityksen loputtua yleisö seisaallaan aplodeeratessaan nieleskelee palaa kurkustaan.

Väinö Linna – 100 vuotta syntymästä

Komediateatteri kunnioittaa näytelmällä kirjailija Linnan syntymän satavuotisjuhlaa. Tänä vuonna esityksen voi nähdä kuusi kertaa.

Näytelmä jatkaa ohjelmistossa myös kevätkaudella 2021. Päämäärä Tuntematon on ollut myös haluttu vieras maamme muihin kaupunkeihin, kuten Hämeenlinnan ja Turkuun.

”Aivan saatanan perkeleen hyvä esitys. Anteeksi vaan kaikki kaunosielut ja muut toinihavut, mutta torstaina Komediateatterissa ensi-iltaan tullut Päämäärä Tuntematon on sellainen täysosuma, että on pakko ottaa käyttöön kaikkein järeimmät sanat. Panu Rajalan kirjoittama ja Panu Raipian ohjaama esitys on ilman muuta syksyn teatteritapaus Tampereella. Samalla se menee heittämällä vuosituhannen viiden tärkeimmän esityksen joukkoon.” (Matti Kuusela 3.11.2017, Aamulehti)

Ohjaus ja lavastus Panu Raipia
Videosuunnittelu Ilari Kellokoski
Pukusuunnittelu Kaisa Loponen
Rooleissa Tuukka Huttunen

 

Tapahtuma


Päämäärä tuntematon

Seuraavat esitykset

Torstai 13.05. 14:00

PÄÄMÄÄRÄ TUNTEMATON

Osta lippu

Torstai 13.05. 18:00

PÄÄMÄÄRÄ TUNTEMATON

Osta lippu

Lauantai 15.05. 14:00

PÄÄMÄÄRÄ TUNTEMATON

Osta lippu

Lauantai 15.05. 18:00

PÄÄMÄÄRÄ TUNTEMATON

Osta lippu

 Hintaluokka: alk. 36 € 
 Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Tampereen Komediateatteri
Tampereen Komediateatteri
Lapintie 3
Tampere
 Hotellit läheisyydessä